Anaula Nature Resort 3-daagse

3 dagen

Overview

Het Boven-Surinamegebied, waarin het Anaula Nature Resort zich bevindt, staat bekend om haar unieke Marron-cultuur en haar maagdelijke Amazone-regenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan opbouwden. Door hun geïsoleerde manier van leven, ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. Marrondorpen als Ladoani, Gunsi, Nieuw Aurora en Jaw Jaw zijn in de nabije omgeving van het Anaula Nature Resort gesitueerd. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden, de spelende kinderen aan de waterkant in contrast met de puurheid van het tropisch regenwoud, zorgen voor een adembenemend tafereel. De Marrons zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven. Momenteel beschikt Anaula Nature Resort over een 16-tal vrijstaande lodges die allen een prachtig uitzicht bieden op de rivier. Deze lodges bieden accommodatie voor 2 tot 5 personen per lodge en beschikken allen over hemelbedden met klamboe, comfortabel meubilair, badkamer met (koud water) douche en toilet en een eigen veranda. Voor onze jongste gasten zijn er baby-bedden en baby- eetstoelen beschikbaar op het resort. Gasten met een slaapapneu zijn ook goed terecht. Anaula heeft accu’s en inverters beschikbaar voor gebruik van uw apparaat, zodat u kunt genieten van een goede nachtrust. Er is elektriciteit beschikbaar van 18.30 uur tot 23.00 uur. In die tijd kunt u uw batterijen e.d. in uw eigen lodge opladen. Het Anaula Nature Resort beschikt over een aantal faciliteiten waar onze gasten naar behoefte gebruik van kunnen maken:  Zwembad: Anaula Nature Resort beschikt over een zwembad. Het zwembad met een ruim plateau rondom het zwembad, ligt pal naast het restaurant en is voorzien van parasols en comfortabele lig- en zitbanken.  Ruime eetzaal met cocktailbar: Anaula beschikt over een ruime eetzaal, die plaats biedt aan circa 40 personen. Vanuit de eetzaal heeft u direct uitzicht op het zwembad. Voor onze gasten die tijdens hun verblijf een borreltje lusten biedt de bar uitkomst. Aan de bar is een ruim assortiment alcoholische dranken verkrijgbaar zoals bier, (Chileense) wijnen, Jenever, Martini, Rum, Baileys, Wodka, Campari etc.  Conferentiezaal: Afgelegen van de lodges staat een modern ingerichte conferentiezaal, die plaats biedt aan maximaal 40 personen. De conferentiezaal is voorzien van air-conditioning en moderne audio- visuele apparatuur. De conferentiezaal is beschikbaar voor bedrijven, organisaties en beroepsgroepen die in het binnenland van Suriname vergaderingen, workshops, “teambuilding en brainstorm” sessies e.d. wensen te organiseren.

 • De catering wordt in overleg met de klant vastgesteld. U heeft de keuze uit een assortiment aan snacks en dranken.
 • Lounge: De lounge met houtenvloeren, comfortabele rieten banken voorzien van dikke kussens maken het geheel compleet om er rustig, relax te genieten van uw verblijf op Anaula Nature Resort.
 • Yoga platform
 • Hangmattenkamp: Tijdens een bezoek aan Anaula Nature Resort kunt u heerlijk ontspannen in een van onze hangmattenkampen. Vanuit uw hangmat heeft u een prachtig uitzicht over de rivier en kunt u van alle rust genieten van de natuur.
 • Steiger
 • Speeltuin: Het is gebleken dat veel gezinnen met jonge kinderen Anaula bezoeken. Om verder tegemoet te komen aan deze doelgroep, is er een openlucht-speeltuin ingericht, die voorzien is van schommels, glijbanen, Klim -en klautertoestellen. Dus volop veel speelplezier voor de kinderen

Het Anaula Nature Resort biedt een breed aanbod van activiteiten en excursies, waar u tijdens uw verblijf aan kunt deelnemen. De programma onderdelen zijn standaard opgenomen in onze arrangementen, met uitzondering van de Tapawatra dagexcursie:

 • Boswandeling: De leerzame boswandeling laat u kennis maken met de best bewaarde geheimen van het tropisch regenwoud, zoals het lokale medicinale gebruik van planten en bomen.
 • Kaaimannentocht: Tijdens deze spannende nachtelijke excursie die ongeveer 1 1/2 uur duurt, gaat u per korjaal op zoek naar kaaimannen. Tijdens deze nachtelijke vaarexcursie kunt u meestal ook genieten van een prachtige sterrenhemel.
 • Dorpswandeling: Een bezoek aan een Marrondorp zult u niet snel vergeten. De gastvrije Marronbevolking is trots op haar cultuur en laat u graag kennismaken met hun eeuwenoude gewoontes en gebruiken.
 • Culturele dansshow: De culturele dansshow met traditionele Saramaccaanse zang en dans mag u beslist niet missen. Dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor u worden uitgevoerd. De culturele dansavond wordt niet aangeboden bij een aantal gasten van 7 of minder.
 • Tapawatra Sula: Tijdens deze volledige dagexcursie brengt u een bezoek aan de machtige Tapawatra stroomversnelling. Hier kunt u genieten van een lekkere picknick en een natuurlijk bruisbad. De Tapawatra ligt bij de samenvloeiing van de Pikin Rio, de Gran Rio en de BovenSuriname rivier. U bezoekt, indien de tijd daarvoor beschikbaar is, de residentie van de granman (grootopperhoofd) der Saramaccaners te Asidonhopo met een eventuele ontvangst van de granman. De prijs van deze dagexcursie bedraagt: 50 euro (minimum aantal deelnemers 6 personen). Het is niet aan te bevelen deze excursie uit te voeren bij hoogwaterstand, aangezien de Tapawatra sula dan volledig onder het waterniveau verdwijnt.

Inbegrepen

 • Vervoer
 • Accommodatie
 • Activiteiten ter plekke
 • Gids
 • Lekker eten en drank
Van €300
/ Adult
nl_NLNederlands