afbeelding laden

Overzicht

Brownsberg, een natuurpark op enkele uren rijden van Paramaribo, biedt een dag vol ontdekkingen in 12.000 hectare regenwoud. Tijdens een tour ervaart u betoverende watervallen, luide apenkreten en adembenemende uitzichten op het tropische regenwoud en het stuwmeer van Brokopondo. Overnacht op de berg prachtig uitzicht op de omgeving. De klim naar het Mazaroni-plateau op 500 meter hoogte onthult een uniek panorama op het gebergte en het stuwmeer, als een levendig schilderij van groene tinten.

Prijs

/ persoon

€160
7

Activiteiten

Op deze tour verkent u de junglepaden en watervallen, spot u dieren, leert u over de omgeving en biodiversiteit, en heeft u de kans om onder de watervallen te douchen, vooral bij de Leoval en Ireneval. Ook bezoekt u het Mazaroni-plateau voor een prachtig uitzicht op het regenwoud en het stuwmeer. Er staan avontuurlijke wandelingen naar de Koemboe- of Mazaronieval op het programma, beloond met een verfrissende duik in het koele kreekwater of onder de watervallen.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Brownsberg, Stuwmeer

Programma

Dag 1
Bij vertrek uit de stad richting Brownsberg in district Brokopondo, maken we na ongeveer een uur rijden een tussenstop bij Paranam (de bauxiet raffinaderij). Tijdens deze pauze word je verwend met lekkere koffie of thee en een heerlijke snack. We gebruiken meteen deze gelegenheid om wat informatie te delen over de bauxietindustrie in Suriname sinds het begin van de jaren 1900. Aangekomen op het plateau boven aan de berg (ongeveer 500 meter hoog), kun je onder het genot van wat fruit en een verfrissend drankje genieten van het prachtige uitzicht dat Brownsberg biedt, waaronder het Van Blommenstein Stuwmeer. Vervolgens neemt onze ervaren gids je mee voor een interessante wandeling door het binnenland van Suriname naar de idyllische watervallen op een lager niveau. Daarna keren we bergopwaarts terug naar het plateau van Brownsberg om te genieten van een warme lunch. 's Nachts wordt u omringd door de serene geluiden van de natuur terwijl u op de top van de berg overnacht.
Dag 2
Wanneer u 's ochtends in de natuur ontwaakt, wordt u begroet door het gebrul van brulapen en het vrolijke gefluit van verschillende vogels. Tussen 06.00 en 06.30 uur kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst. Na het ontbijt is het mogelijk om nog een wandeling te maken naar een van de andere watervallen of een rondwandeling te maken boven op het plateau om wildlife te spotten en meer te leren over de flora en fauna. Na de lunch vertrekken we richting Paramaribo en verwachten we rond 18.00 uur terug te zijn.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Pet of hoofddoek, Slippers, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Warme kleding, Regenjas, Zwemkleding

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids, Hangmat, Accommodatie, Lunch, Ontbijt, Avondeten, Entree

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Accommodatie

Ston Island

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Apiapaati Eiland

Apiapaati Eiland

Verken het groene eiland Apiapaati in het hart van Boven-Suriname, waar je de rijke Marron-cultuur ontdekt en de prachtige Ananasberg beklimt. ...

350

Brownsberg en Ston Island (2 dagen)

Brownsberg en Ston Island (2 dagen)

Ontdek Ston Island: een paradijselijk schiereiland voor kanoën, zwemmen en vissen. Combineer dit met een bezoek aan het weelderige Brownsberg ...

175