afbeelding laden

Tour

Nieuw Nickerie en Bigi Pan (overnachting Hotel in Nieuw Nickerie)

All-round Tours
2 dag(en)

Overzicht

Stap in een wereld van open landschappen en rijke geschiedenis tijdens de Nieuw Nickerie & Bigi Pan tour. Verken de Nederlandse invloeden in Groningen en Wageningen, bewonder de uitgestrekte rijstvelden en sluit af met een vogelrijk avontuur in het moerasreservaat van Bigi Pan. Een reis vol contrasten en onvergetelijke ervaringen!

Prijs

/ persoon

€180
7

Activiteiten

Ontdek de rijstgeschiedenis in Wageningen en bewonder de uitgestrekte rijstvelden van Nickerie. Sluit af met een onvergetelijke boottocht door Bigi Pan, waar meer dan 120 vogelsoorten een betoverend schouwspel vormen in het weelderige moeraslandschap.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Nieuw Nickerie, Bigi Pan, Groningen, Wageningen

Programma

Dag 1
Ontdek het hart van Nickerie terwijl u naar Nieuw Nickerie reist. De reis biedt een panoramisch uitzicht op uitgestrekte rijstvelden die naadloos overgaan in het landschap, een schilderachtige combinatie van Indonesische en Nederlandse invloeden. Bij aankomst in Nieuw Nickerie, verkent u de nieuwe zeedijk en wordt u verwelkomd door een betoverende zonsondergang die de horizon kleurt. Maak een tussenstop in het historische Groningen, waar Nederlandse boeren zich ongeveer 150 jaar geleden vestigden, een plek doordrenkt van verhalen uit het verleden. De reis vervolgt zich naar Wageningen, ooit het bruisende centrum van de rijstcultuur, waar de geschiedenis nog steeds voelbaar is. Een dag doordrenkt van geschiedenis, betoverende landschappen en culturele ontdekkingen.
Dag 2
Bereid u voor op een betoverende verkenning van Bigi Pan, het thuis van meer dan 120 vogelsoorten. Stap aan boord van een korjaal en laat u meenemen door kronkelende kreken, langs weelderige mangrovebossen en door uitgestrekte moerasgebieden. Het natuurreservaat onthult zijn weelderige pracht terwijl u geniet van een ware symfonie van vogelgezang. Rond 15:00 begint de terugreis naar Paramaribo, waar u na een reis vol ontdekkingen en verwondering, ongeveer 3 uur later aankomt. Een dag doordrenkt van natuurlijke pracht en betovering wacht op u.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Warme kleding, Zaklamp, Zwemkleding, Regenjas

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids
P

Opmerkingen

Het vervoer vindt plaats per minibus. De afstand van Paramaribo naar Nieuw Nickerie is 237 km waarbij de reis ca. 3 uur in beslag zal nemen.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Accommodatie

De overnachting vind plaats in een goed hotel in Nieuw Nickerie (Regency).

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Fredberg (4 dagen)

Fredberg (4 dagen)

Verken de ongerepte wildernis van Suriname tijdens de Fredberg-tour, een vierdaags avontuur door weelderige jungles, bergachtige pieken en ...

415

Jodensavanne Bustour

Jodensavanne Bustour

Ontdek de betoverende plekken van Suriname tijdens deze dagtrip vanuit Paramaribo! Verken Redi Doti en de historische Jodensavanne met zijn oude ...

85

Quad & Zipline Avonturen

Quad & Zipline Avonturen

Verken het adembenemende savannegebied van Suriname met onze avontuurlijke ATV-tour! Leer eerst de kneepjes van het rijden op een ATV en scheur ...

120