afbeelding laden

Tour

Kasikasima Jungle Expeditie (5 dagen)

All-round Tours
5 dag(en)

Overzicht

Ontsnap aan de gebaande paden en ontdek het ruwe hart van de Amazone. Een avontuurlijke reis van Paramaribo naar Palumeu brengt je diep in de weelderige jungle. Vaar over de Palumeu-rivier, doorkruis stroomversnellingen en rust uit in hangmatkampen. De kroon op dit avontuur? Een stevige klim naar de top van Kasikasima, waar je het adembenemende panorama van het Amazone regenwoud kunt ervaren. Een reis die je uitdaagt, vernieuwt en je laat thuiskomen met een frisse kijk op het leven!

Prijs

/ persoon

€808
7

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Palumeu, Kasikasimagebergte

Programma

Dag 1
De reis begint met een vliegtocht vanuit Paramaribo naar Palumeu, een sprong naar het onbekende. De middag brengt een betoverende verkenning van Palawa-eiland, omlijst door de serene rust van de Upper Tapanahony River. Terwijl de boot traag glijdt, maken tussenstops bij het indiaanse dorp Palumeu deel uit van het mysterie en de warmte van de lokale cultuur. Terugkerend naar je onderkomen, vult de avond zich met de belofte van avontuur, terwijl je wordt voorbereid op de aanstaande expeditie naar het Kasikasima-gebergte.
Dag 2
Een nieuwe dag ontvouwt zich, gehuld in de nevels van de rivier, terwijl je aan boord van de korjaal stapt. De reis naar het basiskamp brengt je langs wisselende landschappen, van kalm water tot voorbij de Trombaka sula, waar een korte wandeling het pad omlijst. De aankomst bij het basiskamp is als thuiskomen in de wildernis, met wijze raadgevingen van de gids over het comfortabel doorbrengen van de nacht in een hangmat. Na het avondmaal valt een rust neer, terwijl gasten zich voorbereiden op de beproevingen van de volgende dag.
Dag 3
De ochtendgloren wekt een gevoel van opwinding voor de ongekende tocht door de jungle. Een stap in het groen omvat een onvergetelijke reis naar de top van Kasikasima. Gedurende uren wandelen, klimmen en bewonderen van de natuur, komt het hoogtepunt in zicht: het plateau van het gebergte. Een uur boven op de wereld, omringd door de weelde van het Amazone regenwoud, voedt de ziel met een diepgaande verbinding met de natuur. Bij terugkeer naar het basiskamp brengt het avondeten warmte en gesprekken, mogelijk bij een knisperend kampvuur onder een heldere hemel.
Dag 4
De terugreis naar Palumeu, glijdend op het ritme van de rivier, brengt momenten van reflectie. Tijdens de picknick onderweg worden herinneringen aan de expeditie gedeeld, terwijl de tijd tussen aankomst en avondeten ruimte biedt voor persoonlijke verkenning en rust.
Dag 5
De laatste dag omarmt de vroege ochtend, waar de rivier in schemering een serene rust ademt. Een ontbijt gevuld met herinneringen voorafgaand aan een bezoek aan het indiaanse dorp Palumeu, waar handgemaakte kunst een glimp biedt van de lokale ambacht. De terugvlucht naar Paramaribo brengt een einde aan deze epische reis, maar de herinneringen aan de ontembare wildernis blijven eeuwig gekoesterd.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Warme kleding, Zaklamp, Zwemkleding, Regenjas, Ziplock zakje, Zonnebril

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids, Accommodatie, Hangmat, Lunch, Ontbijt, Avondeten, Begeleiding

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Vertrektijd & locatie

11:00AM, Locaal vliegveld Zorg en Hoop (110m vliegen)

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Gran Rio Jungle Expeditie

Gran Rio Jungle Expeditie

Verken het ongerepte Amazone regenwoud tijdens de Gran Rio Jungle Expeditie in Suriname. Ga op avontuurlijke riviertochten, uitdagende jungle ...

790

Jodensavanne Boottocht

Jodensavanne Boottocht

Verken de historische en natuurlijke pracht van JodenSavanna, de eerste Joodse nederzetting in Suriname. Geniet van een schilderachtige ...

125