afbeelding laden

Overzicht

Laat u betoveren door Kabalebo Nature Resort, een verborgen juweel in het weelderige Amazonewoud van West-Suriname. Ontdek vijf unieke accommodaties, van de luxe van de Kabalebo Main Lodge tot de avontuurlijke Boskamp, allen omringd door de serene Kabalebo rivier. Geniet van weelderige flora en fauna, jungleverkenningen, ontspanning in hangmatten en een adembenemend zwembad met een betoverend uitzicht op de Misty Mountain. BELANGRIJK: Het dagprogramma hieronder kan aangepast worden op basis van de lengte van uw verblijf (4, 5 of 8 dagen, zie andere prijzen onder opmerkingen).

Prijs

/ persoon

€980
7

Activiteiten

Duik diep in de ongerepte natuur van Suriname bij Kabalebo Nature Resort. Verken weelderige jungles, peddel over de Kabalebo rivier, observeer een overvloed aan exotische dieren en planten, en ontspan in hangmatten te midden van de rustgevende omgeving. Met faciliteiten zoals een adembenemend zwembad bij Inspiration Point, luxe in de Kabalebo Main Lodge, de ontspannen sfeer van Oom Piet Lodge en de avontuurlijke Boskamp en River Cabins, biedt dit resort voor elk wat wils.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Zandkreek

Programma

Dag 1
U vertrekt vanuit onze lokale luchthaven Zorg & Hoop in Paramaribo naar Kabalebo, ongeveer 1 uur vliegen, naar het westen van Paramaribo. Het vliegveld is gelegen naast het ressort. Het verwelkomen en inchecken geschieden door de leiding. Na de rondleiding kunt u genieten van de lunch. Vervolgens maakt u zich klaar voor een 1,5 uur durende boswandeling. Er zijn verschillende boswandelingen die uitgevoerd kunnen worden: - Een boswandeling naar de BWKW stroomversnellingen. - Een boswandeling vanaf de voet van de Misty Mountain naar Zandkreek. - Een boswandeling vanuit de Beech craft trail. Deze boswandelingen zijn in combinatie met een boottocht in een korjaal. In de middag laat u zich met de stroom meedrijven, terwijl u geniet van de natuur, vogels en de bosgeluiden. In de avond wordt het diner opgediend, en kunt genieten van één van de heerlijke Surinaamse gerechten die de kok voor u heeft bereid. Na het diner wordt het programma voor de volgende dag besproken en napraten, of op de ruime veranda genieten of in uw hangmat ontspannen.
Dag 2
Na uw ontbijt maakt u een bergwandeling door het oerwoud van ongeveer 5 uur naar de 500 meter hoge Misty Mountain. Onderweg geeft de gids u informatie over de flora en fauna. Misschien hoort of ziet u Brulapen, Blauw- Gele Ara’s, de bosvogel Screaming Piha (Lipaugus Vociferans), kikkers en vlinders. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht op het maagdelijk tropisch regenwoud, het ressort en de mysterieuze bergen in het zuiden van Suriname. Op de terugweg doet u de Charlie vallen aan waar u kunt ontspannen en tevens genieten van uw lunch. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.
Dag 3
Na uw ontbijt drijft u met de korjaal naar de Moi Moi waterval. Op de plek aangekomen start u met een educatieve boswandeling naar de Moi Moi waterval. De eerder opgedane kennis over het tropisch regenwoud wordt nu interessanter met onze gids. Voldaan van de wandeling kunt u verder genieten van Moi Moi. Uw lunch wordt bij de vallen genuttigd. In de namiddag vaart u terug naar de Main Lodge. Na het programma bent u vrij om te genieten bij het zwembad, op het terras of op uw manier. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.
Dag 4
Na uw ontbijt vertrekt u drijvend in alle stilte in een korjaal naar Kilo 3 (drie). U gaat de Kilo 3 kreek in, waar u een mooie wandeltocht door het oerwoud zal maken naar de Kilo 3 stroomversnelling. Hier zult u lunchen en verpozen in de kreek. In de namiddag keert u terug naar de Main Lodge waar u kunt genieten in een hangmat, bij het zwembad of ontspannen op de pier langs de rivier. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.
Dag 5
Na het ontbijt, vertrekt u voor een twee en een half uur durende wandeling naar het bivak kamp, waar wij even zullen ontspannen om daarna door te varen naar de Zandkreek. Deze vaartocht duurt ongeveer 1 uur en 45 min, en brengt u door een gebied met een andere vegetatie dan wat u tot nu toe hebt gezien. De lunch nuttigen we bij een prachtige stroomversnelling waar u lekker kan verpozen in het water. In de namiddag drijven we terug naar de Main Lodge. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.
Dag 6
Na uw ontbijt vertrekt u met een korjaal naar de Was Wasie stroomversnellingen, dit is een 2,5 durende boottrip. Onderweg kunt u lekker genieten van de natuur en dieren om u heen. Daar aangekomen kunt u zich verpozen in het water en uw lunch nuttigt u al daar. In de namiddag varen wij terug naar de Main Lodge met de mogelijkheid dieren te spotten. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ‘s Avonds geniet u van het heerlijk en gezellig diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.
Dag 7
Op de laatste dag van uw verblijf start met een ontbijt. Daarna is het tijd voor een leuke attractie: kajakken. In een korjaal zal u stroom opwaarts bij Krong Soela worden afgezet. Daar stapt u over in een kajak en roeit u stroomafwaarts naar de Main Lodge. Al roeiend kunt u genieten en afscheid nemen van de geluiden, de geuren en alle schoonheid van de natuur om u heen. Na de lunch nemen we gepast afscheid van u en vliegt u terug naar Paramaribo.
Dag 8
Dit dagprogramma (op basis van twee personen) biedt de onafhankelijke reiziger die een ultieme flexibiliteit prefereert de mogelijkheid zijn of haar dagprogramma zelf samen te stellen. In dit dagprogramma is men geheel voorzien van een privégids en boot. Bij uw reservering kunt u al uw voorkeuren voor de diverse activiteiten aan ons doorgeven, zodat wij u een op maat gesneden offerte kunnen aanbieden.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids
P

Opmerkingen

Aangegeven prijzen zijn op basis van Lodge “Inspiration Point” | Er zijn lokaal ook verschillende en avontuurlijke tours te boeken | Er is ook een 5-daagse en 8-daagse variant mogelijk tegen een meerprijs | 4 uur vissen per persoon : US$ 88.00 inclusief werphengel – Tijd : 13:30 u. – 17:30 u. | 8 uur vissen per persoon : US$ 176.00 inclusief werphengel – Tijd : 09:00 u. – 17:00 u.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Accommodatie

Natuur Resort Kabalebo biedt vijf unieke accommodaties die elk een eigen charme hebben. De Kabalebo Main Lodge verwent u met luxe, inclusief privébadkamers, airconditioning en warm water. Oom Piet Lodge biedt een sfeervolle omgeving aan de oevers van de Kabalebo rivier, perfect om te ontspannen in hangmatten. Voor de avontuurlijke reiziger biedt de Boskamp een karakteristieke ervaring zonder westerse luxe, maar met een betoverende sfeer. De River Cabins, gelegen langs de kabbelende Kabalebo rivier, bieden privacy en basisfaciliteiten zoals eigen badkamers en elektriciteit. Tot slot, Inspiration Point, de meest luxueuze accommodatie met een adembenemend uitzicht op de Misty Mountain, beschikt over smaakvol ingerichte kamers met privébalkons, warm/koud water, airconditioning en een ongeëvenaarde privacy te midden van een weelderige boomgaard vol met vogels en dieren.

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Gran Rio Jungle Expeditie

Gran Rio Jungle Expeditie

Verken het ongerepte Amazone regenwoud tijdens de Gran Rio Jungle Expeditie in Suriname. Ga op avontuurlijke riviertochten, uitdagende jungle ...

790

Tio Boto Boven Suriname Resort

Tio Boto Boven Suriname Resort

Ontdek de verborgen schatten van Suriname in Tio Boto, een intiem eco-resort diep in de weelderige jungle. Ervaar de puurheid van de natuur in ...

295

Overbridge River Resort

Overbridge River Resort

Overbridge River Resort, slechts een uur rijden van Paramaribo, biedt een ontsnapping aan het dagelijkse leven. Onderweg ontmoet u lokaal ...

175

Knini Paati River Resort

Knini Paati River Resort

Ontdek het betoverende Knini Paati River Resort, een oase in het district Sipaliwini, op 200 km van Paramaribo. Geniet van weelderige flora ...

310