afbeelding laden

Tour

Brownsberg, Stone Island en Jaw Jaw (5 dagen)

All-round Tours
5 dag(en)

Overzicht

Verken de magie van Suriname tijdens deze tour boordevol avonturen. Beginnend met een vertrek vanuit Paramaribo, biedt deze reis een opeenvolging van opwindende ervaringen. Van het bewandelen van Brownsberg met zijn betoverende watervallen tot de ochtendwandelingen en het ontbijt met uitzicht op Ston Island, waar de dagelijkse keuze bestaat uit zwemmen, kajakken, zonnebaden of vissen. Vervolgens brengt de tour je naar de culturele hartslag van Saramaccaners, waar de Afrikaanse tradities van visserij, jacht en natuurgeneeskunde bruisend blijven. Van dorpsverkenningen tot de Ferulasi stroomversnelling, elke stap biedt een nieuwe betovering.

Prijs

/ persoon

€440
7

Activiteiten

De tour omvat wandelingen naar adembenemende watervallen op Brownsberg, ontspanning op Ston Island met opties voor zwemmen, kajakken, zonnebaden en vissen. Verder verken je de cultuur van de Saramaccaners via dorpswandelingen, bezoek aan Gunsi en Nieuw Aurora/Laduani, en eindigt met een serene ervaring bij de Ferulasi stroomversnelling.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Brownsberg, Ston Island, Jaw Jaw, Ferulasi, Stuwmeer

Programma

Dag 1
U vertrekt om 08.00 uur vanuit Paramaribo. Na aankomst op de berg maakt u een wandeling naar het noordelijke uitzichtpunt. Ook onderneemt u een intensieve tocht naar de Leo en Irene vallen. U overnacht op Brownsberg.
Dag 2
In de vroege ochtend maakt u een wandeling en geniet u van de zonsopkomst. Daarna volgt het ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u naar Ston-Island. Op Ston-Island maakt u een vaartocht op het stuwmeer waar u eventueel piranha’s kunt vangen. U heeft de gelegenheid om te zwemmen. Op verzoek kunt u kajakken, zwemmen, zonnen en vissen. 's Avonds is er een kampvuur.
Dag 3
Na het ontbijt maakt u nog een korte boswandeling en maakt u zich klaar voor vertrek naar de boothaven Atjonie. Vanuit Atjonie stapt u over in een korjaal met buitenboordmotor voor een aangename vaartocht naar het dorp Jaw Jaw. De vaartocht duurt ongeveer een halfuur. Na aankomst kunt u de rest van de middag geheel naar eigen wens besteden. Mogelijk kiest u ervoor om lekker te ontspannen in de schitterende Jaw Jaw stroomversnelling, die vlakbij uw accommodatie stroomt. 's Avonds gaan we kaaimannen spotten.
Dag 4
Na het ontbijt maakt u een boswandeling door het regenwoud, gevolgd door een dorpswandeling waarbij u kennismaakt met de cultuur van de Saramaccaners. Zij houden de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen levend in de Surinaamse jungle. Na de lunch brengt u een bezoek aan het verder gelegen dorp Gunsi, vanwaar u een wandeltocht maakt naar het dorp Nieuw Aurora/Laduani. Vanuit Laduani vaart u naar de Ferulasi stroomversnelling waar u heerlijk kunt genieten. In de late namiddag vaart u terug naar Jaw Jaw. 's Avonds kunt u genieten van een culturele show.
Dag 5
Nadat u nog even heeft kunnen genieten van de schitterende omgeving, is de tijd weer aangebroken om naar Paramaribo terug te keren.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Slippers, Pet of hoofddoek, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Warme kleding, Zaklamp, Zwemkleding, Regenjas

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids, Ontbijt, Lunch, Avondeten

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Jodensavanne en Ston Island

Jodensavanne en Ston Island

Ervaar de ultieme combinatie van geschiedenis en natuurlijke pracht tijdens deze tour! Verken de historische Jodensavanne met zijn oude ...

175

Guyana (Kaieteur Falls)

Guyana (Kaieteur Falls)

Ontdek het ongerepte Guyana en aanschouw de majestueuze schoonheid van de grootste single-drop waterval ter wereld, de Kaieteur Falls, met een ...
Frans-Guyana Dagtour

Frans-Guyana Dagtour

Ontdek het rijke erfgoed van Frans-Guyana tijdens onze dagtour vanuit Paramaribo. Verken historische gevangenismusea, geniet van Franse keuken ...

90

Danpaati River Lodge

Danpaati River Lodge

Ontdek Danpaati River Lodge, gelegen op een eiland in het weelderige Surinaamse regenwoud. Ervaar natuur, cultuur en ontspanning aan de ...

380