afbeelding laden

Overzicht

Stap in een episch avontuur door het ongerepte Amazone regenwoud van Suriname tijdens de Gran Rio Jungle Expeditie. Doorkruis de Gran Rio Rivier, overwin uitdagende paden en ontdek adembenemende uitzichten bovenop Schildpadheuvel. Duik in traditioneel vissen, verken verborgen wonderen zoals Gangasa-sitonu en Folokun, en geniet van betoverende zonsondergangen te midden van meeslepende verhalen. Keer verjongd terug na deze wilde en betoverende expeditie!

Prijs

/ persoon

€790
7

Activiteiten

Vaar over de Gran Rio Rivier, verover paden naar Schildpadheuvel en ontdek verborgen schatten zoals Gangasa-sitonu en Folokun. Dompel jezelf onder in traditionele viservaringen, geniet van betoverende zonsondergangen en luister naar meeslepende verhalen onder de sterrenhemel.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Gran Rio Rivier, Pingpe, Awarradam, Awaadan

Programma

Dag 1
Vanuit uw verblijfplaats vertrekken we 's ochtends voor een opwindende Gran Rio-expeditie. Een reis van 3-4 uur langs de Afobakkaweg brengt ons naar de aanmeersteiger in Atjoni. Tijdens de 3-4 uur durende vaartocht passeren we diverse dorpen, eindigend op onze eerste bestemming: Pingpe/Kumalu.
Dag 2
Na het ontbijt om 8.00 uur starten we onze dag per korjaal voor een schilderachtige 3 uur durende tocht stroomopwaarts naar Kajana. Na de lunch zetten we onze reis voort met een tussenstop bij de Awarradam stroomversnelling. Tegen de avond bereiken we ons basiskamp in Sintia Dam, waar we in hangmatten overnachten en de omgeving verkennen terwijl onze kok een heerlijke maaltijd bereidt.
Dag 3
We maken een 4 km lange trektocht door ongerept bos naar de Schildpaddeberg. Deze uitdagende wandeling beloont ons met prachtige panoramische uitzichten op 310 meter hoogte. 's Middags genieten we van de verfrissende rivier en traditionele viservaringen onder begeleiding van lokale gidsen.
Dag 4
Vroeg in de ochtend maken we een boottocht met koffie/thee, gevolgd door een informatieve wandeling over flora en fauna. Na de lunch is er tijd om te zwemmen, te ontspannen of te vissen bij de Sintia Dam. 's Avonds biedt een boottocht de mogelijkheid om nachtelijke geluiden en dieren te observeren na het diner.
Dag 5
Na het ontbijt verkennen we omliggende dorpen, genieten van een uitgebreide dorpswandeling en een lunch. Vrije tijd staat klaar voor verdere verkenning, voordat we terugkeren naar Kumalu/Pingpe in de middag.
Dag 6
Na het ontbijt vertrekken we tussen 7.00 en 7.30 uur terug naar de aanmeersteiger in Atjoni. Onderweg naar Paramaribo brengen we eerst een bezoek aan de Afobaka stuwdam.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Warme kleding, Zaklamp, Zwemkleding, Regenjas, Ziplock zakje

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids, Ontbijt, Lunch, Avondeten, Reddingsvesten, Accommodatie

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Fredberg (3 dagen)

Fredberg (3 dagen)

Ontdek de ongerepte pracht van Suriname met de 3-daagse Fredberg-tour. Van wandelen door weelderige jungles tot overnachten op de bergtop - een ...

305

Warappakreek

Warappakreek

Verken Commewijne's geschiedenis en natuur per boot! Ontdek Bakkie's museum, Alliance's architectuur en de betoverende Warappakreek. Geniet van ...

75

Bezoek aan Marrondorp Santigron

Bezoek aan Marrondorp Santigron

Ontdek het authentieke Marrondorp Santigron aan de Sarammaccarivier, slechts 60 km verwijderd van Paramaribo. Verken de rijke cultuur en ...

99

Coropina Kayak Tour

Coropina Kayak Tour

Verken het tropische woud per kajak in een avontuur vol natuurpracht! Ontdek de Coropina kreek tijdens een 3 uur durende tocht, spot apen, ...

75