afbeelding laden

Tour

Raleighvallen/Voltzberg en Blanche Marie/Apoera

All-round Tours
7 dag(en)

Overzicht

Tijdens de 7-daagse tour vertrekken we vanuit Paramaribo naar Witagron voor een boottocht richting Raleighvallen, door een weelderige jungle die het Centraal Suriname Natuurreservaat omvat. Dit reservaat biedt een overvloed aan flora en fauna, inclusief de uitdaging van de Voltzberg-beklimming, met zijn belonende uitzicht op het tropische regenwoud. Na deze ervaring gaan we verder naar de indrukwekkende Blanche Marie watervallen, een van de grootste in Suriname, om te eindigen met een bezoek aan het inheemse dorp Apoera, en een rit door het ongerepte Amazone regenwoud.

Prijs

/ persoon

€625
7

Activiteiten

Hoogtepunten zijn onder andere de uitdagende klim naar Voltzberg, bezoeken aan Blanche Marie Watervallen en het inheemse dorp Apoera met zijn culturele en natuurlijke pracht. Elke dag biedt avontuurlijke activiteiten, van verkennende wandelingen tot culturele ontmoetingen, voor een onvergetelijke reis door de wonderen van Suriname.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Apoera, Raleighvallen, Voltzberg

Programma

Dag 1
Om 7.00 uur vertrekken we per bus naar Witagron. Na aankomst lunchen we voordat we de boten laden voor een boottocht van ongeveer 3 uur naar de Raleighvallen. Bij aankomst maken we kennis met de beheerder en krijgen we onze accommodatie toegewezen. 's Middags verkennen we het gebied rondom het eiland en is er gelegenheid om een verfrissende duik te nemen in de rivier, als je dat wenst.
Dag 2
Na het ontbijt bereiden we ons voor op een boswandeling naar de Voltzberg, een fascinerende tocht waarbij je een scala aan dieren kunt spotten, zoals apen, vogels en wilde zwijnen. Het hoogtepunt van de dag is de klim naar de top van 240 meter, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. 's Middags keren we terug naar de lodge en maken we een tussenstop bij de Anjoemara vallen om af te koelen. 's Avonds genieten we van een gezellig samenzijn na het avondeten.
Dag 3
Na het ontbijt gaan we per boot naar Lolopasi, vanwaar we een betoverende boswandeling maken naar de indrukwekkende Moedervallen. Om 13.00 uur staat de lunch gepland. In de middag bezoeken we het vliegveld en bieden we de kans om diverse vogels te spotten. De middag is vrij te besteden. Na het avondeten genieten we samen van gezelligheid en voor wie wil, is er een culturele show met zang en dans door de lokale Raleighboys.
Dag 4
Rond 09.00 uur gaan we per boot naar Witagron en vervolgens door naar Blanche Marie. Tijdens deze reis is er kans op het zien van diverse dieren en vogelsoorten. Bij aankomst op Blanche Marie verkennen we de omgeving, waar u de mogelijkheid heeft om te zwemmen, gevolgd door het avondmaal.
Dag 5
Na het ontbijt gaan we wandelen richting de Blanche Marie waterval. Onderweg ontdek je fascinerende details over de biodiversiteit van dit gebied terwijl we langs snelle rivierstroomversnellingen trekken. Op specifieke plekken kun je onder of bij de watervallen genieten van het krachtige neerstortende water, een werkelijk unieke ervaring!
Dag 6
Na het ontbijt gaan we naar Apoera voor een sightseeing in de stad, gevolgd door een bezoek aan de "spoorlijn van ergens naar nergens" in de middag. Vervolgens gaan we verder naar de inheemse dorpen Kwamalasemoetoe en Washabo voor een dorpswandeling, waar u de cultuur van de Trio's en Arowakken leert kennen en souvenirs kunt kopen. De dag sluiten we af met een gezellig samenzijn na het diner.
Dag 7
Na een heerlijk ontbijt, zetten we koers richting Paramaribo voor de terugreis.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Warme kleding, Zaklamp, Zwemkleding, Regenjas

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids, Accommodatie, Lunch, Ontbijt, Avondeten

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Brownsberg Natuurpark (2 dagen)

Brownsberg Natuurpark (2 dagen)

Verken het prachtige Brownsberg natuurpark, op enkele uren rijden van Paramaribo. Ontdek in 2 dagen een rijke biodiversiteit, van betoverende ...

160

Kayaktour in Coesewijne

Kayaktour in Coesewijne

Ontdek de wildernis van Suriname met de Coesewijne kano tour! Vaar over de smalle Boven Coesewijne rivier, ervaar een avontuurlijke overnachting ...

175

Coropina Kayak Tour

Coropina Kayak Tour

Verken het tropische woud per kajak in een avontuur vol natuurpracht! Ontdek de Coropina kreek tijdens een 3 uur durende tocht, spot apen, ...

75

Quad & Zipline Avonturen

Quad & Zipline Avonturen

Verken het adembenemende savannegebied van Suriname met onze avontuurlijke ATV-tour! Leer eerst de kneepjes van het rijden op een ATV en scheur ...

120

Fredberg (4 dagen)

Fredberg (4 dagen)

Verken de ongerepte wildernis van Suriname tijdens de Fredberg-tour, een vierdaags avontuur door weelderige jungles, bergachtige pieken en ...

415