afbeelding laden

Tour

Raleighvallen/Voltzberg, Blanche Marie/Apoera en Nickerie/Bigipan

All-round Tours
9 dag(en)

Overzicht

Beleef Suriname op een intense, avontuurlijke reis door de adembenemende Raleighvallen, waar de tocht naar de top van de Voltzberg beloond wordt met een uitzicht over het regenwoud. Ga verder naar de imposante Blanche Marie watervallen voordat je het inheemse dorp Apoera verkent en de rijke cultuur van de lokale stammen ontdekt. Eindig in Nickerie, bekend als de rijstschuur van Suriname, waar het betoverende Bigi Pan Natuurreservaat wacht.

Prijs

/ persoon

€1050
7

Activiteiten

Ontdek de hoogtepunten van deze avontuurlijke tour met een mix van natuurschoon en culturele verkenningen. Ervaar de opwinding van de Voltzberg, de rust van prachtige stroomversnellingen, en een uniek verblijf op het water. Verken lokale dorpen, bewonder majestueuze watervallen en geniet van een overvloed aan flora en fauna die deze tour tot een onvergetelijk avontuur maken.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Raleighvallen, Voltzberg, Blanche Marie, Apoera

Programma

Dag 1
Om 7.00 uur vertrekken we per bus naar Witagron, een Marron dorp. Bij aankomst te Witagron wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst maakt u kennis met de beheerder en vind de indeling van de accommodatie plaats. In de middag wordt er een verkenningstocht gemaakt rondom het eiland. Indien gewenst, nemen we een duikje in de rivier.
Dag 2
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor een actieve wandeltocht naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top ( 240 m ) waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. In de middag keren wij terug naar de lodge onderweg maken wij een tussen stop bij de Anjoemara vallen om af te koelen. Na het avondeten gezellig samenzijn.
Dag 3
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar Lolopasi, van waaruit wij een educatieve boswandeling maken naar de adembenemende Moedervallen. In de middag bezoeken wij het vliegveld en u kunt ook diverse vogels spotten. Na het avond eten gezellig samen zijn, en op verzoek kunt u ook genieten van een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Dag 4
Omstreeks 09.00 uur vertrekken wij met de boot naar Witagron en van daaruit rijden wij door naar Blanche Marie. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren en vogelsoorten ziet. Na aankomst op Blanche Marie wordt de omgeving verkend, u kunt dan eventueel zwemmen en daarna de avondmaaltijd nuttigen.
Dag 5
Na het ontbijt maken we een wandeling naar Blanche Marie waterval. Onderweg hoort u leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebeid terwijl we snelle stroomversnellingen van de rivier passeren. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen laten komen. Een unieke ervaring!
Dag 6
Na het ontbijt vertrekken wij richting Apoera, waar wij een sightseeing doen in Apoera stad. In de middag bezoekt u de spoorlijn van “ergens naar nergens”. Daarna vervolgen wij onze weg naar de indianendorpen, kleine Kwamalasemoetoe en Washabo, voor een dorpswandeling. Tijdens de dorpswandeling maakt u kennis met de cultuur van de Trio’s en Arowakken, twee verschillende indianen stammen. U kunt daar souvenirs kopen. ‘s Avonds na het diner een gezellig samenzijn.
Dag 7
Na het ontbijt gaan we per boot richting Nieuw Nickerie. Bij aankomst in Nieuw-Nickerie installeren we eerst in het hotel en daarna maken we een wandeling door het overwegend Hindoestaanse stadje met ongeveer 8.000 inwoners. Aan het begin van de avond zullen we genieten van de zonsondergang bij de Zeedijk, iets buiten de stad.
Dag 8
Vandaag staat in het teken van het bezoek aan de grootste lagune van Suriname, het Bigi Pan Natuurreservaat. Varend per korjaal door de kreken, mangrovebossen en moerasgebieden maakt u kennis met dit broed-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten. Overnachting op Bigi Pan in het Akira Resort. Op de laatste dag (dag 9) vertrekt u na het ontbijt per boot richting Nickerie en van daaruit naar Paramaribo.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Warme kleding, Zaklamp, Zwemkleding, Regenjas, Ziplock zakje

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids, Accommodatie, Lunch, Ontbijt, Avondeten, Reddingsvesten

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Jodensavanne Bustour

Jodensavanne Bustour

Ontdek de betoverende plekken van Suriname tijdens deze dagtrip vanuit Paramaribo! Verken Redi Doti en de historische Jodensavanne met zijn oude ...

85

Paramaribo Looptour

Paramaribo Looptour

Ontdek het UNESCO Werelderfgoed van Paramaribo tijdens onze boeiende Looptour. Verken de historische binnenstad, ontdek de betoverende verhalen ...

25

Frans-Guyana Dagtour

Frans-Guyana Dagtour

Ontdek het rijke erfgoed van Frans-Guyana tijdens onze dagtour vanuit Paramaribo. Verken historische gevangenismusea, geniet van Franse keuken ...

90

Blanche Marie en Apoera

Blanche Marie en Apoera

Verken de Blanche Marie watervallen op een vierdaagse 4x4 tour in het Surinaamse regenwoud, meer dan 300 km van Paramaribo. Ontdek deze ...

375