afbeelding laden

RONDREIS

Op stap in Suriname

16 dagen

Komende vertrekdata

21 November 2024 | 11 Maart 2025

De rondreis in het kort

Laat u betoveren door Suriname, waar de weelderige jungle fluistert en de majestueuze regenwouden hun geheimen onthullen. Verlies uzelf in het ondoordringbare groen, waar exotische flora en fauna een symfonie van kleur en geluid vormen. Verken de uitgestrekte rivieren die als aderen door het land stromen, ontdek de serene rijstvelden en bewonder het stuwmeer, waar verdronken bomen een stille getuige zijn van een vergeten verleden. Maar het echte meesterwerk van Suriname? Dat zijn de culturele schatten en het hartelijke welkom van de diverse gemeenschappen die dit land kleur geven.

Prijs

/ persoon

€2893

Onder voorbehoud van wijzigingen vliegtuigmaatschappijen. Houd rekening met minimale groepsgrootte / single toeslag.

Programma met foto’s

Klik op de verschillende delen van het programma om het dagelijks programma te lezen.

DEEL 1

Dag 1: Aankomst in Paramaribo
Vanaf Schiphol vertrekt uw vlucht naar Paramaribo. Bij aankomst staat een gids klaar om u naar Hotel Queens te begeleiden, uw verblijf voor de eerste twee nachten.

Dag 2: Verkenningstocht door Paramaribo
Vandaag nemen we een wandeltocht door Paramaribo, waarbij we hoogtepunten zoals de Chinese markt, de houten basiliek/kathedraal en andere bezienswaardigheden verkennen. Onze deskundige gids vertelt u alles over deze plekken. De middag is vrij te besteden, ideaal om te ontspannen bij het zwembad van het hotel of verder de stad te ontdekken. Ontbijt is inbegrepen vandaag.

Dag 3: Avontuur op Fungu Eiland
Om 7:00 uur vertrekken we per auto naar Witagron. Bij aankomst lunchen we en laden we de boten voor de tocht naar de Raleighvallen. Na aankomst maken we kennis met de beheerder en kunt u zich installeren in de accommodatie. De middag is ideaal om het eiland te verkennen en wellicht een verfrissende duik in de rivier te nemen. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

Dag 4: Naar de Top van de Voltzberg
Na het ontbijt maken we ons klaar voor een boeiende tocht door het bos naar de top van de Voltzberg. Onderweg kunnen we verschillende dieren tegenkomen zoals apen en vogels. De klim naar de top (240 m) biedt een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud. Voor wat verkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat we terugkeren naar onze lodge voor een gezellig samenzijn na het avondeten. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

DEEL 2

Dag 5: Naar de Moedervallen
Na het ontbijt varen we naar de adembenemende Moedervallen. Na de lunch heeft u vrije tijd om te zwemmen, te vissen, te zonnen, in een hangmat te relaxen of gewoon te genieten. Rond 18.00 uur lopen we naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en de zonsondergang kunt ervaren. Na het diner is er een gezellig samenzijn en optioneel een culturele show met zang en dans van de Raleighboys. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

Dag 6: Terug naar Paramaribo
Omstreeks 10.00 uur vertrekken we per boot naar Witagron, vanwaar we met de auto terugkeren naar Paramaribo. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen vandaag.

Dag 7: Vrije dag in Paramaribo
Vandaag heeft u een vrije dag in Paramaribo om zelf in te vullen. Ontbijt is inbegrepen vandaag.

Dag 8: Commewijnetour
We vertrekken om 9.00 uur vanuit Leonsberg/Marine Trap. We bezoeken Fort Nieuw Amsterdam, een 17e-eeuws fort met een rijke geschiedenis. Na de rondleiding varen we naar plantage Rust en Werk. Afhankelijk van het getij verkennen we de kreek van Rust en Werk en brengen we een bezoek aan deze plantage. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen vandaag.

DEEL 3

Dag 9: Plantage Peperpot
Peperpot Natuur Park, aan de Surinamerivier buiten Paramaribo, was eeuwenlang een koffie- en cacaoplantage en is nu een beschermd natuurgebied. Beheerd door een stichting, behoudt het ruim 820 hectare grote park zijn biodiversiteit. Met meer dan 270 vogelsoorten en zes van de acht katachtigen van Suriname, is dit een internationaal bekende plek voor vogelspotten. Het herbergt ook apen, bijzondere insecten, reuzenmiereneters en vlinders. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 10: Brownsberg – Ston-eiland
Met de bus gaat de reis van Paramaribo naar Brownsberg. Vanaf het Mazaroniplateau op Brownsberg heeft u een prachtig uitzicht op het stuwmeer, gevolgd door een wandeling naar de Leo- en/of Irenevallen, omringd door prachtige natuur. 's Middags reist u af naar Ston-Eiland voor de overnachting. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

Dag 11: Ston-eiland - Jaw Jaw
Na een boottocht op het stuwmeer met stops bij watervallen, kunt u genieten van verschillende activiteiten zoals vissen, kajakken, zwemmen en ontspannen. Vervolgens gaat de reis naar Jaw Jaw per korjaal vanuit Atjonie, waar u de middag naar eigen wens kunt invullen. U kunt ontspannen bij de schitterende Jaw Jaw stroomversnellingen vlakbij uw accommodatie. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

Dag 12: Jaw Jaw
Een ochtendwandeling door het regenwoud en een dorpswandeling introduceren u in de Saramaccaanse cultuur met hun traditionele activiteiten. Na de lunch bezoekt u het dorp Gunsi en maakt u een wandeling naar Nieuw Aurora/Laduani, gevolgd door een vaartocht naar de Ferulasi stroomversnelling. Terug in Jaw Jaw kunt u genieten van een avondvullende culturele show. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

DEEL 4

Dag 13: Jaw Jaw - Paramaribo
Na het genieten van de prachtige omgeving is het tijd om terug te keren naar Paramaribo. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 14: Vrije dag in Paramaribo
Vandaag kunt u naar eigen wens invullen, ontbijt is inbegrepen.

Dag 15: Vrij en transfer naar Zanderij
Geniet nog even van Paramaribo, misschien wat souvenirs kopen, ontspannen aan de waterkant of bij het zwembad voordat u vertrekt. Na het middaguur brengt de bus u naar het vliegveld voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt inbegrepen.

Dag 16: Thuis
Aankomst op Schiphol, thuiskomen!

De reis op de kaart

Bekijk de kaart of open deze om de gehele route van de rondreis tot in de kleinste details te bekijken! Wijzigingen voorbehouden.

Praktische informatie

Let op dat alle rondreizen onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Inbegrepen

 • Queens Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt
 • Op tourdagen volpension.
 • Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning, 
 •  Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
 • De excursies zoals omschreven.
 • Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
 • Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension
 •  Slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),
 • Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM
 • Ontbijt 14 x. lunch 9 x, diner 6 x.

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Suriname-entree fee van 33 euro, Persoonlijke uitgaven, Fooien

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, T-shirt met lange mouwen, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Zwemkleding, Warme kleding, Zaklamp, Geldig paspoort, Regenjas, Zonnebril, Ziplock zakje

Minimale groepsgrootte (of met single toeslag)

4

Single toeslag

€375

Klaar om te boeken?

Doe een rondreisaanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!