afbeelding laden

Overzicht

Awarradam, zo'n 225 km van Paramaribo, is gelegen aan een stroomversnelling genaamd "Awaadan" in de Gran Rio rivier. De lodges, traditioneel gebouwd met een balkon voor rivierzicht, bieden twee bedden met klamboe, eigen sanitair en hangmatten. De dorpen rondom, zoals Langu met traditionele dorpen als Ligolio, behouden veel Marron-cultuur, met beschermende "azanpau" en eigen rituelen. Tijdens een 3- of 4-daags verblijf zijn diverse activiteiten mogelijk, waaronder boswandelingen, dorpsbezoeken, zang- en danspresentaties, en de mogelijkheid om individueel te wandelen, vogels te kijken, te vissen of naar de 'kostgrondjes' te gaan.

Prijs

/ persoon

€570
7

Activiteiten

Korjaaltochten vereisen zwemvesten voor veiligheid, terwijl vrije tijd beschikbaar is om te zwemmen bij de stroomversnelling. Het omvat boswandelingen met uitleg over lokale planten, dorpsbezoeken, en presentaties van zang en dans met demonstraties van handgemaakte souvenirs door dorpsbewoners. U kunt deelnemen aan vastgestelde activiteiten of zelfstandig wandelen, vogels kijken, vissen, peddelen of bezoekjes brengen aan de 'kostgrondjes', waarvoor extra begeleiding mogelijk is tegen een vergoeding. De jungle spa biedt diverse behandelingen voor een verhoogd tourplezier.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Awaadan

Programma

Dag 1
Vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo vertrekt u naar de airstrip van Kajana, een reis van ongeveer 55 minuten ten zuiden van Paramaribo. Bij aankomst begeleiden de lodge-medewerkers u naar de korjaal, die u over de Gran Rio naar uw vakantiebestemming, het eiland Awarradam aan de voet van de Awarradam stroomversnelling, zal vervoeren. Na het inchecken en kennismaken met het personeel, staat een heerlijke lunch op het programma. De middag biedt gelegenheid om het oord te verkennen en te ontspannen in de stroomversnelling. Hier zult u snel de ecovriendelijke benadering van het oord ervaren, met vriendelijke Marron-medewerkers en een jungle lodge gebouwd in traditionele stijl. De avonden zijn fris, maar met het comfort van een klamboe is airconditioning overbodig. Verlichting gebeurt met zonne-energie, en de maaltijden worden op houtvuur bereid met Surinaamse ingrediënten. 's Middags bezoeken we de prachtige stroomversnelling "Peti", waar u kunt genieten van een watermassage en de unieke informatie over het gebied leert.
Dag 2
Vroeg in de ochtend drijven we in alle stilte een stukje de rivier af met de boot om het ontwaken van het oerwoud te ervaren. Na het ontbijt staat een leerzame en avontuurlijke junglewandeling op het programma, waarbij de gids u uitleg geeft over bomen, planten en het herkennen van dieren aan hun geluiden en sporen. Na de lunch brengen we opnieuw een bezoek aan de stroomversnelling "Peti", waar u de hele middag kunt zwemmen, peddelen en vanuit een hangmat kunt genieten van het prachtige uitzicht. Na het avondeten voorziet de gids u van meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.
Dag 3
Voor zonsopgang lopen we door primair regenwoud naar de rivieroever en varen stroomopwaarts. Met de motor van de korjaal uitgedaan, drijven we met de stroom mee, genietend van de junglegeluiden en fauna. Terug in het oord voor het ontbijt heeft u de ochtend tot aan de lunch om de lodge en de nabijgelegen stroomversnelling te verkennen of te ontspannen in de traditionele Jungle Spa op het eiland. Na de lunch bezoeken we de lokale gemeenschap voor een kennismaking met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht ziet u het dagelijks leven langs de rivier, van vissen tot wassen. Een wandeling langs verschillende dorpen geeft een goed beeld van het marrondorp-levensonderhoud, en bij zonsondergang varen we terug naar Awarradam.
Dag 4
In de vroege ochtend drijven we nogmaals een stukje de rivier af met de boot om in alle stilte het ontwaken van het oerwoud te ervaren. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om nogmaals te peddelen, zwemmen of gewoon te genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen de medewerkers op traditionele wijze afscheid van u, en een korjaal brengt u terug naar Kajana. Van daaruit vliegt u terug naar Paramaribo.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Warme kleding, Regenjas, Zwemkleding

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids, Accommodatie
P

Opmerkingen

De activiteiten binnen het dorp zijn bij de prijs inbegrepen en op interesse en beschikbaarheid af te stemmen.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Accommodatie

De lodges zijn traditioneel gebouwd met balkons voor een prachtig uitzicht op de rivier. Gemaakt van lokale materialen behouden ze het junglegevoel. Elke lodge heeft twee bedden met klamboe, eigen sanitair met 'koud' stromend water en hangmatten op het balkon. Zonne-energie zorgt voor sfeervolle verlichting, terwijl maaltijden worden geserveerd in de eetzaal en ontspanning te vinden is in de jungle bar-lounge.

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Anaula Nature Resort

Anaula Nature Resort

Ontdek het betoverende Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen. Geniet van een weelderig eiland van 12 hectare, waarvan ...

300

Fredberg (4 dagen)

Fredberg (4 dagen)

Verken de ongerepte wildernis van Suriname tijdens de Fredberg-tour, een vierdaags avontuur door weelderige jungles, bergachtige pieken en ...

415

Danpaati River Lodge

Danpaati River Lodge

Ontdek Danpaati River Lodge, gelegen op een eiland in het weelderige Surinaamse regenwoud. Ervaar natuur, cultuur en ontspanning aan de ...

380

Menimi Eco Resort

Menimi Eco Resort

Ervaar een onvergetelijk avontuur in Menimi vakantieparadijs, verscholen in de weelderige jungle aan de Boven-Surinamerivier. Ontdek ...

265