afbeelding laden

Overzicht

Apiapaati, een betoverend eiland in Boven-Suriname, biedt een onvergetelijke ervaring. Beginnend met een schilderachtige reis per korjaalboot door de idyllische omgeving, verwelkomt dag één je met een diner onder de sterrenhemel. Dag twee neemt je mee op ontdekkingstocht naar medische posten, dorpen en de Ananasberg, gevolgd door verfrissende duiken bij de Tapawatra waterval. Dag drie biedt een diepere kennismaking met de lokale bevolking en opwindende avonturen, inclusief een watertube-ervaring in de Gran Dan stroomversnelling. Op dag vier neem je afscheid en keer je terug naar Paramaribo, genietend van de stroomafwaartse reis per korjaalboot.

Prijs

/ persoon

€350
7

Activiteiten

De Apiapaati-tour biedt een overvloed aan activiteiten, zoals het beklimmen van de Ananasberg voor adembenemende vergezichten, verkenningen door verschillende dorpen, ontmoetingen met lokale Marrons en spannende wateravonturen bij de Tapawatra waterval en de Gran Dan stroomversnelling. Deze avontuurlijke reis omvat ook watertuben, jungletochten en ontspanning rond het kampvuur op het betoverende eiland Apiapaati.

Bestemmingen

Tijdens deze tour bezoeken wij (onder andere) deze hoofdbestemmingen.

Apiapaati

Programma

Dag 1
Per bus of auto reis je naar het zuiden van Suriname, langs de oude Suralco bauxietfabriek en het Brokopondogebied. Na een pittoreske rit bereik je Atjoni, waar je overstapt op een korjaalboot. Een tocht van 3 tot 4 uur brengt je naar Apiapaati, waar je wordt verwelkomd door de familie van de gids voor een diner onder de sterrenhemel. Avondactiviteiten omvatten jungletochten of ontspanning rond het kampvuur.
Dag 2
Ontwaak te midden van stroomversnellingen en begin de dag met een stevig ontbijt. Vaar naar de medische post Djumu en beklim de Ananasberg voor een adembenemend uitzicht. Vervolg via het dorp naar de Tapawatra waterval voor zwem- en avontuurlijke wateractiviteiten. Sluit de dag af met een gezellige avond op Apiapaati.
Dag 3
Na een stevig ontbijt verken je verschillende dorpen, ontmoet je de lokale Marrons en bezoek je de Tapawatra waterval en de Gran Dan stroomversnelling. Geniet van watertuben in de woeste stroomversnelling en ontspan 's avonds bij het kampvuur met de mogelijkheid voor jungle- of vaartochten.
Dag 4
Voor de 4-daagse variant doen we een laatste ochtendduik tussen de stroomversnellingen op het eiland die het afscheid markeert. Je vertrekt richting Paramaribo in de late ochtend, genietend van een snellere reis stroomafwaarts zonder veel tussenstops.

Praktische informatie 

Let op dat alle meerdaagse tours en sommige dagtrips onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Minimale groepsgrootte

5

Indien u met minder dan het min. aantal personen bent, kunt u in veel gevallen gewoon aansluiten bij een bestaande group. U kunt ook geplande tours bekijken via ons Vertrekschema.

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld

Inbegrepen

Transport, Eten en drankjes, Snacks, Gids, Accommodatie, Ontbijt, Lunch, Avondeten
P

Opmerkingen

Minimale groepsgrootte: 5 personen | 4-daagse variant €385

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven, Hangmatten

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Accommodatie

Bedden (hangmatten optioneel)

Klaar om te boeken?

Doe een touraanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Of een van onze andere tours?

Bezoek aan Marrondorp Santigron

Bezoek aan Marrondorp Santigron

Ontdek het authentieke Marrondorp Santigron aan de Sarammaccarivier, slechts 60 km verwijderd van Paramaribo. Verken de rijke cultuur en ...

99

Anaula Nature Resort

Anaula Nature Resort

Ontdek het betoverende Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen. Geniet van een weelderig eiland van 12 hectare, waarvan ...

300

Gran Rio Jungle Expeditie

Gran Rio Jungle Expeditie

Verken het ongerepte Amazone regenwoud tijdens de Gran Rio Jungle Expeditie in Suriname. Ga op avontuurlijke riviertochten, uitdagende jungle ...

790