afbeelding laden

RONDREIS

Op Avontuur in Suriname

19 dagen

Komende vertrekdata

5 Juli 2024 | 17 Oktober 2024 | 15 Maart 2025

De rondreis in het kort

Ontdek Suriname in een oogwenk: van de historische pracht van Paramaribo tot de ongerepte jungle van Fredberg, en van de betoverende Bigi Pan tot de kleurrijke cultuur van de Saramaccaners. Geniet van avontuurlijke tochten door de natuur, ontmoet lokale gemeenschappen en maak kennis met een wereld vol vogels, dieren en indrukwekkende landschappen. Een rondreis die vraagt om een flexibele geest, maar belooft een schat aan ervaringen voor wie klaar is voor dit onvergetelijke avontuur.

Prijs

/ persoon

€3074

Onder voorbehoud van wijzigingen vliegtuigmaatschappijen. Houd rekening met minimale groepsgrootte / single toeslag.

Programma met foto’s

Klik op de verschillende delen van het programma om het dagelijks programma te lezen.

DEEL 1

1e Dag: Paramaribo
Vertrek vanaf Schiphol Amsterdam voor de vlucht naar Paramaribo. Bij aankomst staat de gids klaar om je naar het Royal Breeze Hotel te brengen, waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd.

2e Dag: Commewijne Tour
Om 9.00 uur vertrekken we vanuit Leonsberg/Marine Trap. We bezoeken Fort Nieuw Amsterdam, een historisch fort uit de 17e eeuw. Daarna varen we naar plantage Rust en Werk, verkennen de kreek en bezoeken de plantage, afhankelijk van het getij. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

3e Dag: Paramaribo City Tour
Een tour door de hoofdstad om kennis te maken met de hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip 'de Goslar', en de markt met exotische groenten en fruit. Overnachting in Paramaribo Breeze Hotel. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

4e Dag: Fredberg
Een avontuurlijke dag voor natuurliefhebbers en avonturiers. Na een korte planning en wat te drinken, vertrek je richting de ongerepte jungle. Onderweg, met enkele tussenstops, duurt de reis ongeveer 4 uur over een redelijk goede weg. Aangekomen bij het basiskamp, kun je zwemmen en eten. Vervolgens trek je je junglekleding aan en begin je aan de tocht naar de top van de Fredberg, een wandeling van 3 tot 4 uur door de jungle. Op de top geniet je van het prachtige uitzicht, een douche en keukenfaciliteiten voor een goede nacht. Bewonder de zonsondergang en sterrenhemel voordat je op deze bijzondere plek gaat slapen. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

DEEL 2

5e Dag: Fredberg
Vroeg uit de hangmat voor een adembenemende zonsopgang boven de jungle. Het ontwaken van de jungle met geluiden van brulapen en kleurrijke vogels zoals ara's. Na een stevig ontbijt neemt je gids je mee naar de andere kant van de berg, op zoek naar zeldzame oranje rotshanen en diverse apensoorten. Terug in het basiskamp kun je ontspannen, genieten van een uitgebreide lunch en verschillende activiteiten ondernemen zoals vissen, varen of een nachtelijke dierenspot. De avond wordt vaak afgesloten bij het kampvuur.

6e Dag: Vertrek naar Ping Pe vanuit Fredberg
Als je meer jungle-avontuur wilt, kun je opnieuw met je gids op pad of genieten van zwemmen en zonnen. Na de lunch vertrek je naar Atjoni, waar de korjaal je naar Jungle Resort Pingpe brengt. Onderweg zie je dorpen en het dagelijks leven langs de rivier. Aangekomen bij Jungle Resort Pingpe kun je zwemmen, ontspannen op het eiland en een dorpswandeling maken om het lokale leven te ervaren. 's Avonds leer je meer over de Saramaccaanse cultuur en het programma van de volgende dag. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

7e Dag: Junglewandeling en avondtocht per korjaal
Na het ontbijt maak je een junglewandeling met je gids, leer je over planten, dieren en lokale gewoonten. Je ontdekt de akkers van dorpsbewoners en hun manier van leven. Na de lunch heb je tijd om te ontspannen en te zwemmen. 's Avonds maak je een korjaaltocht, waarbij je de rivier volgt, geniet van de stilte of luistert naar de prachtige jungle geluiden onder de sterrenhemel, afhankelijk van het weer. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

DEEL 3

8e Dag: Tapawatra Sula & Saramaccaanse cultuur
Na het ontbijt vaar je naar het dorp Asindohopo, de thuisbasis van de Granman aan de Pikin Rio. Hier maak je een dorpswandeling voordat je naar de prachtige Tapawatra Sula gaat, een stroomversnelling waar je kunt zwemmen en genieten van de natuurlijke watermassage. Tijdens een picknicklunch op een van de rotsen in de sula kun je ontspannen. Onderweg terug naar het resort bezoek je het gezondheidscentrum van Djumu met je gids, een centrale medische post voor de omgeving. 's Avonds nodigt de lokale bevolking je uit voor een culturele avond vol zang en dans. Een vroeg ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

9e Dag: Bezoek aan basisschool & Ananasberg beklimmen
Vroeg vertrek per korjaal naar het dorp Semoisi om de plaatselijke basisschool te bezoeken. Daarna terug naar Jungle Resort Pingpe voor het ontbijt. Vervolgens per korjaal naar Djumu voor een wandeling naar de Ananasberg met prachtig uitzicht op de omgeving. Terug in het resort lunch je en kun je de middag vrij besteden. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

10e Dag: Jungle Resort Pingpe - Paramaribo
Na het ontbijt per korjaal naar Atjoni, een tocht van ongeveer 2,5 uur. Geniet van een lunch in de boot of bij aankomst in Atjoni, voordat je met de bus naar Paramaribo reist. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

11e Dag: Vrije dag in Paramaribo
Geniet van een rustige dag om bij te komen van de avonturen in de jungle. Ontbijt is inbegrepen.

12e Dag: Bezoek aan Peperpot Natuur Park
Bezoek het Peperpot Natuur Park, een van de oudste beschermde natuurgebieden van Suriname. Hier kun je genieten van de natuurlijke biodiversiteit, vogels spotten, en verschillende diersoorten zien, zoals katachtigen, apen en bijzondere insecten. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

DEEL 4

13e Dag: Naar Nieuw-Nickerie
Na het ontbijt vertrek je vanuit Paramaribo naar Nieuw-Nickerie, in het Noordwesten van Suriname. Onderweg bezoek je historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. Je stopt in Groningen, waar in 1845 de eerste Nederlandse boeren uit de provincie Groningen zich vestigden. Vervolgens arriveer je om 12.00 uur in Boskamp, een vissersdorp. Hier maak je een korte wandeling en bezoek je mogelijk een traditionele visrokerij. Na een lichte lunch reis je door Coronie, bekend om de kokosnoten, en bezoek je het plaatsje Wageningen. Je verblijft in het Regency hotel. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

14e Dag: Nickerie - Bigi Pan
Na het ontbijt bezoek je de markt in Nickerie en optioneel een rijstverwerkingsbedrijf voor uitleg over de rijstbehandeling. Daarna ga je naar de aanlegsteiger van Akira om het wetlandgebied Bigi Pan te verkennen. Lunch en inchecken volgen. De middag is vrij voor kajakken, kanoën, vissen of ontspannen. Rond 16.30 uur is er een vogeltrip om de terugkerende vogels te zien. 's Avonds kun je kaaimannen spotten. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

15e Dag: Bigi Pan
Vroege ochtend met koffie of thee op het balkon om 5.30 uur om de vogels hun slaapplaats te zien verlaten. Ontbijt na terugkomst van de vogeltour. Daarna vrije tijd voor activiteiten of ontspanning. Opnieuw een vogeltrip rond 16.30 uur om de terugkerende vogels te zien. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

16e Dag: Terug naar Paramaribo
Na de lunch verlaat je Bigi Pan en keer je terug naar Paramaribo. Je arriveert rond 18.00 uur in Paramaribo. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

17e Dag: Vrije dag in Paramaribo
Deze dag kun je naar eigen wens invullen. Ontbijt is inbegrepen.

18e Dag: Transfer naar Zanderij
Geniet nog van Paramaribo, koop souvenirs of ontspan bij het zwembad. Na de middag rijdt de bus je naar het vliegveld voor de vlucht naar Nederland. Ontbijt is inbegrepen.

19e Dag: Terug Thuis
Aankomst op Schiphol, welkom thuis!

De reis op de kaart

Bekijk de kaart of open deze om de gehele route van de rondreis tot in de kleinste details te bekijken! Wijzigingen voorbehouden.

Praktische informatie

Let op dat alle rondreizen onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Inbegrepen

  • Ontbijt 17x, lunch 13x, diner 9x
  • Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
  • simpele lodges op bepaalde plaatsen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
  • alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
  • ongelimiteerd water gedurende de reis en de excursies
  • internationale vlucht naar en van Suriname per KLM

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening mee gehouden.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven, Fooien, Suriname-entree fee van 33 euro

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Zwemkleding, Warme kleding, Zaklamp, Geldig paspoort, Regenjas, Ziplock zakje, Zonnebril

Minimale groepsgrootte (of met single toeslag)

2

Single toeslag

€453

Klaar om te boeken?

Doe een rondreisaanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!