afbeelding laden

RONDREIS

Ontdek Suriname Plus

21 dagen

Komende vertrekdata

11 November 2024 | 16 Februari 2025

De rondreis in het kort

Dit is voornamelijk een reis bedoeld voor oudere deelnemers. De trip kent talloze hoogtepunten, zoals de oude binnenstad van Paramaribo met zijn koloniale houten huizen. Je kunt genieten van de prachtige houten kathedraal/basiliek, de palmentuin, schitterende tempels en kleurrijke markten. Daarnaast biedt het binnenland een verkenning van het gebied van de Marrons, en de vele natuurlijke locaties met een overvloed aan vogels en dieren zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Je bezoekt ook oude plantages, wat een levendige indruk geeft van het verleden. Overal waar je gaat, wordt de Nederlandse taal gesproken.

Prijs

/ persoon

€3529

Onder voorbehoud van wijzigingen vliegtuigmaatschappijen. Houd rekening met minimale groepsgrootte / single toeslag.

Programma met foto’s

Klik op de verschillende delen van het programma om het dagelijks programma te lezen.

DEEL 1

1e dag: Aankomst in Paramaribo
Bij aankomst op Zanderij, het internationaal vliegveld van Suriname, staat een medewerker klaar om u naar het Royal Breeze hotel aan de Waterkant te Paramaribo te begeleiden waar de eerste nachten zijn gereserveerd.

2e dag: Stadstour Paramaribo
Om te wennen aan de sfeer, omgeving en het klimaat beginnen we de reis met een stadstour door de hoofdstad. Hoogtepunten zijn onder andere Fort Zeelandia, de houten kathedraal, de Joodse synagoge naast de moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met exotische groenten en fruit. De middag is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo, inclusief ontbijt.

3e dag: - Jodensavanne/Stone Island
Na het ontbijt gaan we naar het zuiden en bezoeken we Jodensavanne. Dit is de voormalige woonplaats van Sefardische Joden en hun slaven in Suriname, ongeveer 50km ten zuiden van Paramaribo. De plaats ligt in het district Para bij de Cassiporakreek, een zijrivier van de Surinamerivier. Omstreeks 1640 kwamen de eerste Joden vanuit Europa naar Suriname en zij vestigden zich aan de oevers van de Surinamerivier. Ze legden suikerrietplantages aan en hielden slaven, en de gemeenschap groeide exponentieel tot er uiteindelijk meer dan 700 mensen woonden. In de hoogtijdagen waren er in Suriname in totaal zo’n 115 Joodse plantages, waar duizenden slaven werkten.
Na dit bezoek rijden we naar de stuwdam waar u een mooi uitzicht hebt op de dam en over het stuwmeer.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

4e dag: - Stone island/Brokopondomeer
Vandaag gaan we een tochtje maken op het meer en varen we tussen de verdronken bomen door. Verder bent u vrij om met een kano het meer op te varen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 

5e dag: - Afrikaanse cultuur in de Bush Bush: Anaula
Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat, maar een klein deel is ingericht als resort.
We vertrekken aan het einde van de morgen met de bus naar Atjoni waar we overstappen in een korjaal om ons naar Anaula te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.
Na een lichte lunch in buffetvorm in de prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.
Hierna heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen.
In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabijgelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijk bruisbad.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

6e dag: - Diverse activiteiten Anaula
Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw-Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de Junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit unieke stukje geschiedenis.
In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DEEL 2

7e dag: Vrije dag op Anaula
Deze dag mag u naar eigen believen invullen, de hangmatkampen staan er voor uw gemak. Een wandeling op het eiland is aan te bevelen, u kan dan in alle rust luisteren naar de geluiden van onze eilandbewoners of verpozen boven het water op een plateau. Een boekje lezen aan het mooie zwembad onder de gazebo is ook een aantrekkelijk idee.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

8e dag: Terug naar Paramaribo
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Na de lunch varen we terug naar Atjoni, waar het busje u opwacht om u terug te brengen naar Paramaribo.
Ontbijt, lunch zijn vandaag inbegrepen.

9e dag: Vrije dag
Een dag om de stad verder te ontdekken en tot rust te komen.
Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

10e dag: Plantage en Museum Bakkie
Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat zult u ervaren op deze tocht. Een klein museumpje zal u zeker verrassen. Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.

11e dag: Vertrek naar het westen van Suriname
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Paramaribo naar Nieuw-Nickerie, in het Noordwesten van Suriname. Onderweg bezoeken we enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. We maken een stop in het plaatsje Groningen, waar de eerste Nederlandse boeren uit de provincie Groningen zich vestigden in 1845. Vervolgens gaan we naar Boskamp voor een korte wandeling en een mogelijk bezoek aan een traditionele visrokerij na een lichte lunch. De reis gaat verder langs Coronie, bekend om de vele kokosnoten parwahoning, en het plaatsje Wageningen. Bij aankomst in Nickerie checken we in bij het hotel. 's Avonds bezoeken we de zeedijk met een prachtige tempel en aan de overkant ligt Guyana. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

DEEL 3

12e dag: Bigi Pan
Na het ontbijt bezoeken we de markt in Nickerie, die veel levendiger en gezelliger is dan die in Paramaribo. Ook kunt u een wandeling maken door het dorp en een rondrit in de omgeving maken voordat we rond het middaguur bij de Akira-steiger aankomen om naar Bigi Pan te vertrekken. 's Avonds gaan we kijken hoe de rode ibissen en flamingo's hun slaapplaatsen innemen. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

13e dag: Bigi Pan
De ochtend begint met koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, zodat u tegen 6.30 uur de vogels hun slaapplaats ziet verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde ibissen en zilverreigers te spotten! Om 8 uur wordt het ontbijt geserveerd na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of gewoon te ontspannen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch schouwspel waarbij duizenden vogels de lucht kleuren. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

14e dag: Bigi Pan - Paramaribo
Na de tweede overnachting verlaat u na de lunch het Bigi Pan-natuurgebied. We vertrekken naar Paramaribo en onderweg bezoeken we plaatsen als Wageningen en Coronie. U komt rond 18.00 uur met een schat aan ervaringen terug in Paramaribo. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

15e dag: Commewijne tour met overnachting in Frederiksdorp
We nemen de bus naar Leonsberg en varen met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. Bezienswaardigheden zijn het openluchtmuseum in Nieuw Amsterdam, plantage Rust en Werk, en plantage Margaretha. Bij de samenvloeiing van de Suriname- en de Commewijnerivier bestaat de kans om dolfijnen te spotten. De tour eindigt in Frederiksdorp, een oude politiepost gesticht in 1873 op plantage Frederiksdorp, ooit werkten hier bijna 110 Javaanse en Hindoestaanse contractarbeiders, voorheen waren er ongeveer 200 slaven. Frederiksdorp is uitgebreid met mooie cabana's en een zwembad waar we de nacht zullen doorbrengen. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

DEEL 4

16e dag: Frederiksdorp
Na het ontbijt heeft u optioneel de mogelijkheid om een fietstocht naar het oosten te maken. De gids van Frederiksdorp neemt u mee op een fietstocht richting Plantage Kronenburg. Tijdens de tocht passeert u verschillende oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de geschiedenis en de diverse culturen in het district. 's Middags kunt u optioneel een boottocht maken in het wetlandgebied om te zien hoe de plantages er vroeger uitzagen en hoe de rijstvelden waren. Vandaag ontbijt inbegrepen.

17e dag: Mariënburg - Plantage de Peperpot
Na het ontbijt steekt u de Commewijnerivier over, waar het busje op u wacht. Vervolgens bezoeken we Mariënburg, een voormalige suikerfabriek, voordat we doorgaan naar "De Plantage Peperpot", een oude koffie- en cacaoplantage. Hier verblijft u in het oude plantagehuis of in de gerestaureerde officierswoningen. 's Avonds dineren we in een sfeervol restaurant. Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

18e dag: Plantage Peperpot - Paramaribo
Na het ontbijt maken we een wandeling over Plantage Peperpot, zowel over de plantage als door het aangrenzende bos waar u veel verschillende planten en vogels kunt zien. Na de lunch keren we terug naar Paramaribo en nemen we onze intrek in het Breeze Hotel. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

19e dag: Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. U kunt bijvoorbeeld ontspannen op een terrasje, wat winkelen in de stad of een bezoek brengen aan het Cottamissiemuseum of Fort Zeelandia. Ontbijt is inbegrepen.

20e dag: Vertrek naar Nederland
De ochtend is vrij voor eigen besteding. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Paramaribo voor de terugreis naar Nederland. Ontbijt is inbegrepen.

21e dag: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

De reis op de kaart

Bekijk de kaart of open deze om de gehele route van de rondreis tot in de kleinste details te bekijken! Wijzigingen voorbehouden.

Praktische informatie

Let op dat alle rondreizen onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Inbegrepen

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. in air- conditioner bus(sen)
 • 2 nachten in de lodge van Frederiksdorp op basis van tweepersoonskamer
 • 3 nachten Anaula op basis van tweepersoonskamer
 • 2 nachten Stone Island op basis van tweepersoonskamer
 • 2 nachten Akira Bigi Pan op basis van tweepersoonskamer
 • 1 nacht Regency hotel Nickerie op basis van tweepersoonskamer
 • 1 nacht Peperpot op basis van tweepersoonskamer
 • 8 nachten Royal Breeze hotel te Paramaribo op basis van twee persoonskamer
 • Alle excursies en tours zijn onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids
 • De maaltijden zoals in bovenstaand reisschema verwerkt: 18x ontbijt,11x lunch & 7x diner
 • Alle entreegelden tijdens de verschillende excursies
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v.

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven, Fooien, Suriname-entree fee van 33 euro

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Zwemkleding, Warme kleding, Zaklamp, Geldig paspoort, Regenjas, Ziplock zakje, Zonnebril

Minimale groepsgrootte (of met single toeslag)

4

Single toeslag

€500

Klaar om te boeken?

Doe een rondreisaanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!