afbeelding laden

RONDREIS

Ontdek Suriname Plus

21 dagen

Komende vertrekdata

20 Februari 2024

De rondreis in het kort

Dit is voornamelijk een reis bedoeld voor oudere deelnemers. De trip kent talloze hoogtepunten, zoals de oude binnenstad van Paramaribo met zijn koloniale houten huizen. Je kunt genieten van de prachtige houten kathedraal/basiliek, de palmentuin, schitterende tempels en kleurrijke markten. Daarnaast biedt het binnenland een verkenning van het gebied van de Marrons, en de vele natuurlijke locaties met een overvloed aan vogels en dieren zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Je bezoekt ook oude plantages, wat een levendige indruk geeft van het verleden. Overal waar je gaat, wordt de Nederlandse taal gesproken.

Prijs

/ persoon

€3495

Onder voorbehoud van wijzigingen vliegtuigmaatschappijen. Houd rekening met minimale groepsgrootte / single toeslag.

Programma met foto’s

Klik op de verschillende delen van het programma om het dagelijks programma te lezen.

DEEL 1

1e dag: Aankomst in Paramaribo
Bij aankomst op Zanderij, het internationale vliegveld van Suriname, staat uw gids klaar om u naar het Royal Breeze Hotel aan de Waterkant in Paramaribo te begeleiden. Hier zijn de eerste overnachtingen gereserveerd.

2e dag: Stadstour Paramaribo
Om te wennen aan de sfeer, omgeving en het klimaat beginnen we de reis met een stadstour door de hoofdstad. Hoogtepunten zijn onder andere Fort Zeelandia, de houten kathedraal, de Joodse synagoge naast de moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met exotische groenten en fruit. De middag is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo, inclusief ontbijt.

3e dag: Plantage en Museum Bakkie
Tijdens deze tocht leert u over de geschiedenis van plantage Bakkie. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen worden bezocht. Een klein museum zal u zeker verrassen. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

4e dag: Vertrek naar Anaula
Afrikaanse cultuur in de Bush Bush Anaula. Anaula is een eiland in de Surinamerivier, gelegen in het Boven-Surinamegebied. Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Atjonie, waar we overstappen in een korjaal om naar het comfortabele Anaula Nature Resort te varen. Tijdens deze vaartocht ervaren we adembenemende natuur en passeren we diverse Marrondorpen en de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

5e dag: Diverse activiteiten
Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw-Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de lokale bevolking, hun unieke levenswijze en traditionele gebruiken. Ook bezoeken we de missiepost met een kerk, lagere school en medische post. 's Middags maken we een boswandeling op het eiland van het resort. Na het diner genieten we van een cultureel dansoptreden met traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

6e dag: Vrije dag op Anaula
Deze dag kunt u naar eigen wens invullen. Wandelen op het eiland, luisteren naar de geluiden van de natuur, ontspannen bij het zwembad onder de gazebo of een boek lezen in een hangmatkamp; de keuze is aan u. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

DEEL 2

7e dag: Anaula Stone Island
De ochtend kunt u naar eigen wens invullen. Na de lunch varen we terug naar Atjonie, waar een busje op u wacht om u naar Stone Island te brengen. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

8e dag: Stone Island
's Ochtends maken we ons gereed voor een historische tocht over het Brokopondo stuwmeer en bezoeken we de stuwdam. Vervolgens keren we terug naar Stone Island voor de overnachting. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

9e dag: Paramaribo
Na het ontbijt bezoeken we de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanne, waar veel oude graven met elk hun eigen verhaal te vinden zijn. Daarna gaan we naar Lelydorp om de vlindertuin te verkennen. Bij binnenkomst in onze tropische vlindertuin wordt u omringd door een betoverend sprookjesbos. U wandelt langs geurige planten, kabbelende beekjes en bontgekleurde vlinders die vrolijk om u heen fladderen. Deze bijzondere tropische tuin biedt een overvloed aan geuren en kleuren. U kunt hier op uw gemak het gedrag en de gewoonten van verschillende vlindersoorten observeren en een nieuwe waardering krijgen voor deze prachtige insecten. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

10e dag: Vrije dag in Paramaribo
Vandaag is een vrije dag in Paramaribo. Ontbijt is inbegrepen.

11e dag: Vertrek naar het westen van Suriname
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Paramaribo naar Nieuw-Nickerie in het Noordwesten van Suriname. Onderweg bezoeken we enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. We maken een stop in het plaatsje Groningen, waar de eerste Nederlandse boeren uit de provincie Groningen zich vestigden in 1845. Vervolgens gaan we naar Boskamp voor een korte wandeling en een mogelijk bezoek aan een traditionele visrokerij na een lichte lunch. De reis gaat verder langs Coronie, bekend om de vele kokosnoten parwahoning, en het plaatsje Wageningen. Bij aankomst in Nickerie checken we in bij het hotel. 's Avonds bezoeken we de zeedijk met een prachtige tempel en aan de overkant ligt Guyana. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

DEEL 3

12e dag: Bigi Pan
Na het ontbijt bezoeken we de markt in Nickerie, die veel levendiger en gezelliger is dan die in Paramaribo. Ook kunt u een wandeling maken door het dorp en een rondrit in de omgeving maken voordat we rond het middaguur bij de Akira-steiger aankomen om naar Bigi Pan te vertrekken. 's Avonds gaan we kijken hoe de rode ibissen en flamingo's hun slaapplaatsen innemen. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

13e dag: Bigi Pan
De ochtend begint met koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, zodat u tegen 6.30 uur de vogels hun slaapplaats ziet verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde ibissen en zilverreigers te spotten! Om 8 uur wordt het ontbijt geserveerd na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of gewoon te ontspannen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch schouwspel waarbij duizenden vogels de lucht kleuren. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

14e dag: Bigi Pan - Paramaribo
Na de tweede overnachting verlaat u na de lunch het Bigi Pan-natuurgebied. We vertrekken naar Paramaribo en onderweg bezoeken we plaatsen als Wageningen en Coronie. U komt rond 18.00 uur met een schat aan ervaringen terug in Paramaribo. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

15e dag: Commewijne tour met overnachting in Frederiksdorp
We nemen de bus naar Leonsberg en varen met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. Bezienswaardigheden zijn het openluchtmuseum in Nieuw Amsterdam, plantage Rust en Werk, en plantage Margaretha. Bij de samenvloeiing van de Suriname- en de Commewijnerivier bestaat de kans om dolfijnen te spotten. De tour eindigt in Frederiksdorp, een oude politiepost gesticht in 1873 op plantage Frederiksdorp, ooit werkten hier bijna 110 Javaanse en Hindoestaanse contractarbeiders, voorheen waren er ongeveer 200 slaven. Frederiksdorp is uitgebreid met mooie cabana's en een zwembad waar we de nacht zullen doorbrengen. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DEEL 4

16e dag: Frederiksdorp
Na het ontbijt heeft u optioneel de mogelijkheid om een fietstocht naar het oosten te maken. De gids van Frederiksdorp neemt u mee op een fietstocht richting Plantage Kronenburg. Tijdens de tocht passeert u verschillende oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de geschiedenis en de diverse culturen in het district. 's Middags kunt u optioneel een boottocht maken in het wetlandgebied om te zien hoe de plantages er vroeger uitzagen en hoe de rijstvelden waren. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

17e dag: Mariënburg - Plantage de Peperpot
Na het ontbijt steekt u de Commewijnerivier over, waar het busje op u wacht. Vervolgens bezoeken we Mariënburg, een voormalige suikerfabriek, voordat we doorgaan naar "De Plantage Peperpot", een oude koffie- en cacaoplantage. Hier verblijft u in het oude plantagehuis of in de gerestaureerde officierswoningen. 's Avonds dineren we in een sfeervol restaurant. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

18e dag: Plantage Peperpot - Paramaribo
Na het ontbijt maken we een wandeling over Plantage Peperpot, zowel over de plantage als door het aangrenzende bos waar u veel verschillende planten en vogels kunt zien. Na de lunch keren we terug naar Paramaribo en nemen we onze intrek in het Breeze Hotel. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

19e dag: Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. U kunt bijvoorbeeld ontspannen op een terrasje, wat winkelen in de stad of een bezoek brengen aan het Cottamissiemuseum of Fort Zeelandia. Ontbijt is inbegrepen.

20e dag: Vertrek naar Nederland
De ochtend is vrij voor eigen besteding. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Paramaribo voor de terugreis naar Nederland. Ontbijt is inbegrepen.

21e dag: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

De reis op de kaart

Bekijk de kaart of open deze om de gehele route van de rondreis tot in de kleinste details te bekijken! Wijzigingen voorbehouden.

Praktische informatie

Let op dat alle rondreizen onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Inbegrepen

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. in air- conditioner bus(sen)
 • 2 nachten in de lodge van Frederiks dorp op basis van twee persoonskamer
 • 3 nachten Anaula op basis van twee persoonskamer
 • 2 nachten Stone Island op basis van twee persoonskamer
 • 2 nachten Akira Bigi Pan op basis van twee persoonskamer
 • 1 nacht Regency hotel Nickerie op basis van twee persoonskamer
 • 1 nacht Peperpot op basis van twee persoonskamer
 • 8 nachten Royal Breeze hotel te Paramaribo op basis van twee persoons kamer
 • Alle kamers zijn voorzien van toilet en douche 
 • Alle excursies en tours zijn onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids
 • De maaltijden zoals in bovenstaand reisschema verwerkt: 18x ontbijt,14x lunch & 10x diner
 • Alle entreegelden tijdens de verschillende excursies
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v.

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven, Fooien, Suriname-entree fee van 33 euro

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Zwemkleding, Warme kleding, Zaklamp, Geldig paspoort, Regenjas, Ziplock zakje, Zonnebril

Minimale groepsgrootte (of met single toeslag)

4

Single toeslag

€550

Klaar om te boeken?

Doe een rondreisaanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!