afbeelding laden

RONDREIS

Natuurlijk Suriname

21 dagen

Komende vertrekdata

15 November 2024 (Full) | 20 Maart 2025

De rondreis in het kort

Deze avontuurlijke rondreis door Suriname neemt je mee op een opwindende ontdekkingstocht terug naar de basis. Van het bruisende Paramaribo tot diep in de weelderige jungle, langs historische plantages, lokale dorpen en majestueuze bergen. Verwacht een mix van stadsverkenning, riviertochten en bergbeklimmingen. Slapen onder de sterren op de Fredberg, ontmoetingen met lokale stammen en een onderdompeling in de natuur maken deze reis onvergetelijk.

Prijs

/ persoon

€3661

Onder voorbehoud van wijzigingen vliegtuigmaatschappijen. Houd rekening met minimale groepsgrootte / single toeslag.

Programma met foto’s

Klik op de verschillende delen van het programma om het dagelijks programma te lezen.

DEEL 1

1e dag: Paramaribo
Vertrek vanaf Schiphol Amsterdam voor de vlucht naar Paramaribo. Bij aankomst staat de gids klaar om u naar het Residence Inn Hotel te begeleiden, waar de eerste 4 nachten zijn gereserveerd.

2e dag: Plantage en Museum Bakkie
Tijdens deze tocht krijgt u inzicht in de geschiedenis van plantage Bakkie. U ervaart oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, en bezoekt een klein verrassend museum. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

3e dag: Vrije dag
Deze dag kunt u naar eigen wens invullen. Een terrasje pakken, wat inkopen doen of een bezoek brengen aan het Cottamissiemuseum of Ford Zeelandia behoren tot de mogelijkheden. Ontbijt is inbegrepen.

4e dag: Paramaribo - Drietabbetje - Kamp Soentje
Vertrek met de bus om 10.00 uur naar vliegveld Zorg en Hoop. Met de Gumair-lijndienst arriveren we in ongeveer 50 minuten in Drietabbetje. Bij aankomst maken we een dorpswandeling en varen daarna ongeveer 3 uur richting Kamp Soentje. Bij lage waterstanden kan een deel van de route te voet worden afgelegd terwijl de boot wordt verplaatst. Bij aankomst op het eiland worden de hangmatten gereedgemaakt voor de overnachting. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

5e dag: Kamp Soentje - Apetina
Na het ontbijt varen we richting Apetina, met ongeveer 5 uur varen en een tussenstop voor de lunch en een verfrissende duik in de rivier. Afhankelijk van de waterstand kan de boot getrokken of gevaren worden. Bij aankomst in Apetina bereiden we onze hangmatten voor de overnachting. Diner rond 19.00 uur. (Ontbijt, lunch, diner inbegrepen.)

DEEL 2

6e dag: Tebu Top beklimmen
Na een vroeg ontbijt varen we (ongeveer 45 minuten) naar het looppad van de Tebu-top. Vanaf daar lopen we een half uur naar de voet van de berg. De lokale gids leidt de klim naar de top, zorgend voor een veilige ervaring. Na terugkomst is het tijd voor de lunch. In de middag maken we een dorpswandeling onder leiding van een lokale gids. Het diner is rond 19.00 uur. (Ontbijt, lunch, diner inbegrepen.)

7e dag: Tutukreek - Roosevelt Gebergte
Na het ontbijt varen we ongeveer 2 uur naar de Tutukreek. Bij aankomst bouwen we ons kamp op en overnachten in hangmatten. Het is een prachtige omgeving om te zwemmen en te vissen. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

8e dag: Roosevelt Gebergte
Na het ontbijt varen we 15 minuten met de boot naar het looppad van het Roosevelt Gebergte. We maken een wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur heen en terug met een lokale gids. Vanaf de top geniet u van een adembenemend uitzicht over het Amazone-oerwoud. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

9e dag: Roosevelt Gebergte - Apetina
Na het ontbijt vertrekken we met de boot naar het dorp Apetina. De middag is vrij om te zwemmen en te genieten van de omgeving. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

10e dag: Apetina - Paramaribo
Na het ontbijt vertrekken we met de boot naar de airstrip. Daar wachten we op het vliegtuig om binnen 1 uur naar Paramaribo (vliegveld Zorg en Hoop) te vliegen. Vervolgens brengt een bus u naar het hotel. Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

11e dag: Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Een terrasje pakken, wat winkelen in de stad of heerlijk ontspannen bij het zwembad zijn enkele opties. Ontbijt is inbegrepen.

DEEL 3

12e dag: Fredberg Avontuur
Fredberg is een bestemming voor avonturiers, natuurliefhebbers en zij die willen proeven van Suriname's ongerepte schoonheid. We brengen je naar een herontdekte plek waar je de ware pracht van Suriname zult ervaren. Na een korte bespreking en een kopje koffie of thee vertrekken we richting de ongerepte jungle. De rit duurt, afhankelijk van tussenstops, ongeveer 4 uur over een redelijk goede weg. Bij het basiskamp heb je tijd om te zwemmen en te eten. Vervolgens trek je je junglekleding aan voor de beklimming van de Fredberg. De wandeling van 3 tot 4 uur door de ongerepte jungle is goed te doen voor iedereen in normale conditie. Eenmaal op de bergtop geniet je van het prachtige uitzicht. Faciliteiten zoals een douche en keuken zijn aanwezig voor een goede nachtrust. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel voordat je op deze bijzondere plek gaat slapen. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

13e dag: Fredberg
Sta vroeg op voor een adembenemende zonsopkomst boven de jungle. Vanaf de top zie je de jungle ontwaken en hoor je het geluid van brulapen en kleurrijke vogels die voorbij vliegen. Na een stevig ontbijt vervolg je je ontdekkingstocht door de jungle. Je gids neemt je mee naar de andere kant van de berg, waar je mogelijk zeldzame oranje rotshanen en verschillende apensoorten kunt spotten. Terug in het basiskamp geniet je van een uitgebreide lunch en ontspanning. Overnacht in een comfortabel bed zonder de hangmat nodig te hebben. Activiteiten zoals vissen, varen en zelfs een Tarzan-swing met hoogwater staan op het programma. 's Avonds ga je opnieuw op pad met een gids om nachtdieren te spotten, vaak bij een gezellig kampvuur.

14e dag: Vertrek naar Jaw Jaw vanuit Fredberg
Voor de liefhebbers van de jungle biedt deze dag nog meer kansen om dieren te spotten. Wil je liever zwemmen en van de zon genieten, dan is daar ook ruimte voor. Na de lunch pak je je spullen en vertrek je naar Atjoni, waar de korjaal op je wacht om je naar Jaw Jaw te brengen.

DEEL 4

15e dag: Jaw Jaw
Na het ontbijt maak je een boswandeling door het regenwoud, gevolgd door een dorpswandeling waarbij je kennismaakt met de Saramaccaners. Deze gemeenschap heeft Afrikaanse tradities zoals visserij, jacht, botenbouw en natuurgeneeswijzen levend gehouden in de Surinaamse jungle. Na de lunch bezoek je het verder gelegen dorp Gunsi en maak je een wandeltocht naar het dorp Nieuw Aurora/Laduani. Vanuit Laduani vaar je naar de Ferulasi stroomversnelling voor ontspanning. In de late namiddag vaar je terug naar Jaw Jaw. 's Avonds geniet je van een culturele show. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

16e dag: Jaw Jaw naar Paramaribo
Na een laatste moment van genieten van de omgeving varen we terug naar Atjoni, waar de bus wacht om je terug te brengen naar Paramaribo. Je overnacht weer in het Residence Inn Hotel. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

17e dag: Vrije dag in Paramaribo
Vandaag heb je de vrijheid om zelf in te vullen. Of je nu wilt ontspannen op een terrasje, inkopen doen in de stad, of een bezoek brengen aan het Cottamissiemuseum of Ford Zeelandia, de keuze is aan jou. Ontbijt is inbegrepen.

18e dag: Nog een vrije dag
Vandaag heb je nog een dag om naar eigen wens in te vullen. Ontbijt is inbegrepen.

19e dag: Transfer naar Zanderij
Geniet nog even van Paramaribo, pak souvenirs, relax aan de waterkant of bij het zwembad. Na het middaguur vertrekt de bus naar het vliegveld voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt is inbegrepen.

21e dag: Terug thuis
Aankomst op Schiphol, home sweet home!

De reis op de kaart

Bekijk de kaart of open deze om de gehele route van de rondreis tot in de kleinste details te bekijken! Wijzigingen voorbehouden.

Praktische informatie

Let op dat alle rondreizen onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Inbegrepen

  • Alle maaltijden beschreven in het reisschema (19x ontbijt, 12x lunch, 10x diner)
  • Entreegelden bij excursies
  • Transfer van luchthaven naar hotel v.v.
  • Lokale Nederlandssprekende gids tijdens excursies
  • 2 nachten te Soentje op basis van hangmatten
  • 3 nachten in Apetina op basis van hangmatten/ bedden
  • 2 nachten in de jungle in hangmatten
  • Binnenlandse vlucht v.v.
  • 9 nachten Residence Inn hotel op basis van Single of double bezetting
  • Vliegticket per KLM vlucht Amsterdam – Paramaribo v.v.

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven, Suriname-entree fee van 33 euro, Fooien

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Zwemkleding, Warme kleding, Zaklamp, Geldig paspoort, Regenjas, Ziplock zakje, Zonnebril

Minimale groepsgrootte (of met single toeslag)

7

Single toeslag

€375
P

Opmerkingen

Maximum gewicht bagage voor binnenlandse vlucht met vliegtuig 6 kg.

Klaar om te boeken?

Doe een rondreisaanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!