afbeelding laden

RONDREIS

Jungle Tour Suriname

20 dagen

Komende vertrekdata

9 November 2024 | 27 Februari 2025

De rondreis in het kort

Ontdek het hart van de Surinaamse wildernis op een onvergetelijke jungle-expeditie! Ervaar een avontuur vol verrassingen, van de indrukwekkende beklimming van de Voltzberg tot de betoverende Blanche Mariewatervallen en de diverse vogelrijkdom van Bigi Pan. En dat is nog niet alles! Ontdek de ruwe schoonheid van PingPe aan de bovenloop van de Surinamerivier, waar we back to basic gaan en verkoeling vinden in prachtige stroomversnellingen. Mis dit avontuur niet! En handig: iedereen spreekt Nederlands waar u ook komt.

Prijs

/ persoon

€3546

Onder voorbehoud van wijzigingen vliegtuigmaatschappijen. Houd rekening met minimale groepsgrootte / single toeslag.

Programma met foto’s

Klik op de verschillende delen van het programma om het dagelijks programma te lezen.

DEEL 1

Dag 1 - Aankomst - Paramaribo
Vanaf Schiphol vertrekt u naar Suriname. In de middag landen we op de J.A. Pengel luchthaven, waar onze medewerkers op u wachten. Daarna rijden we ongeveer 80 minuten naar ons hotel, Queens Kleine Waterstraat in Paramaribo.

Dag 2 - Historie over Water en Land en Citytour
Met een primitieve tentboot verkennen we de Suriname- en Commewijnerivier. We bezoeken plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Bij de samenvloeiing van de Suriname- en Commewijne rivier kunnen we mogelijk dolfijnen spotten. Na de lunch maken we een stadsrondrit langs de hoogtepunten van Paramaribo, zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip 'de Goslar' en de markt met exotisch fruit en groenten. Overnachting in Paramaribo, inclusief ontbijt en lunch.

Dag 3 - Paramaribo - Jungle Resort Pingpe
Tussen 8.00 en 8.30 uur halen we u op bij uw hotel. We rijden ongeveer 2,5 uur per bus naar het korjaalhaventje Atjoni, waar we genieten van de kleurrijke Surinaamse cultuur en kleine dorpen van indianen en creolen passeren. Bij Atjoni nemen we een lunchpauze voordat we de korjaal inladen voor een 3,5 uur durende tocht over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe. Tijdens de korjaaltocht zien we dorpen langs de rivier en het dagelijks leven van de lokale bewoners, zoals wassen, vissen en kinderen die spelen in het water.
Bij Jungle Resort Pingpe, na het betrekken van uw eenvoudige lodge, kunt u zwemmen in de rivier of ontspannen op het eiland. Later maken we een dorpswandeling in Pingpe om de lokale bevolking te ontmoeten en meer te leren over hun leven, cultuur en het programma van de volgende dag. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4 - Wandelen door de ongerepte jungle en avondtocht per korjaal
Na het ontbijt maakt u met de gids een junglewandeling langs de bossen en akkers van de dorpsbewoners. De gids vertelt over planten, bomen, dieren en junglegebruiken. Na de wandeling geniet u van de lunch op het resort en kunt u zwemmen in de rivier. 's Avonds maakt u een korjaaltocht om de stilte van de jungle of de geluiden en sterrenhemel te ervaren. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 5 - Genieten in de Tapawatra Sula en ontmoeting met de Saramaccaanse cultuur
Na het ontbijt varen we naar het dorp Asindohopo aan de Pikin Rio, het dorp van de Granman. We maken een dorpswandeling en gaan naar de prachtige Tapawatra Sula voor zwemmen en een natuurlijke massage. Op de terugweg bezoeken we het gezondheidscentrum van Djumu en genieten we 's avonds van lokale cultuur met zang en dans. Vroeg ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 6 - Bezoek aan de basisschool en beklimming van de Ananasberg
Vroeg in de ochtend varen we naar het dorp Semoisi voor een bezoek aan de basisschool. Daarna naar Jungle Resort Pingpe voor ontbijt, vervolgens per korjaal naar Djumu voor een wandeling naar de Ananasberg met een prachtig uitzicht. Na de wandeling terug naar het resort voor lunch en vrije tijd. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DEEL 2

Dag 7 - Jungle Resort Pingpe - Paramaribo
Na het ontbijt vertrekt u per korjaal naar Atjoni, een stroomafwaartse reis van ongeveer 2,5 uur. Tijdens de boottocht of in Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een smakelijke lunch voordat u overstapt op de bus. Na een busrit van ongeveer 2 uur bereikt u Paramaribo.
Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 8 - Peperpot
Na het ontbijt vertrekken we naar Plantage de Peperpot voor een rondleiding door het natuurgebied, dat eens een plantage was en nu veel vogels en planten herbergt. We overnachten weer in het hotel in Paramaribo. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 9 - Vrije dag in Paramaribo
Ontbijt inbegrepen vandaag.

Dag 10 - Vertrek naar het westen van Suriname
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Paramaribo naar Nieuw-Nickerie, in het Noordwesten van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is ongeveer 240 km, met bezoeken aan historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie onderweg. We maken een korte stop in het plaatsje Groningen, waar in 1845 de eerste Nederlandse boeren uit de provincie Groningen zich vestigden. Vervolgens komen we rond 12.00 uur aan in het vissersdorp Boskamp, waar we een korte wandeling maken en mogelijk een traditionele visrokerij bezoeken. Na een lichte lunch vervolgen we de reis langs Coronie, bekend om de vele kokosnoten en parwahoning. We overnachten in een goed hotel in Nickerie en bezoeken 's avonds de zeedijk met een mooie tempel en bij mooi weer een prachtige zonsondergang.Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 11 - Nickerie - Bigi Pan
Na het ontbijt bezoeken we de markt van Nickerie, een gezellige markt. Daarna verkent u Nickerie en rond het middaguur zijn we bij de aanlegsteiger van Akira. We gaan de Pan in bij Akira, gebruiken daar de lunch en checken in op uw kamer. Rond 16.30 uur is er een vogeltrip om de vogels terug te zien vliegen naar hun slaapplaats, een betoverend spektakel waarbij duizenden vogels de lucht kleuren. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DEEL 3

Dag 12 - Bigi Pan naar Apoera
Na een heerlijke overnachting varen we voor het ontbijt de Pan in om de vogels weer te zien vertrekken. Na de lunch verlaat u het Bigi Pan natuurgebied. We varen terug naar de aanlegsteiger van Akira, waar een snelle boot ons opwacht om via de Corantijnrivier naar Apoera te varen. Hier overnachten we in een logeerhuis met gedeelde douches en wc. We bezoeken ook de indianendorpen van de Trio's en de Arowakken. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 13 - Blanche Marie
Vandaag gaan we naar Blanche Marie, mogelijk maken we ook nog een stop bij de spoorlijn van 'ergens naar nergens'. Na deze stop gaan we naar het tweede traject dat ons door het oerwoud naar Blanche Marie voert, waar we overnachten in logeer gebouwen met gedeelde douches en wc. We maken een wandeling langs de rivier en luisteren naar interessante feiten over de biodiversiteit. Bij watervallen kunnen we relaxen en genieten van massages in natuurlijke jacuzzi's. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 14 - Blanche Marie
Vandaag genieten we van de omgeving van Blanche Marie, maken we mooie wandelingen en als mogelijk genieten we van de stroomversnellingen. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 15 - Blanche Marie naar Fungu Eiland
Na het ontbijt gaan we verder naar Witigron, waar korjalen ons naar het fungueiland brengen. Bij aankomst maken we kennis met de beheerder en zoeken we de accommodatie op. We overnachten in de Gonini lodge, een eenvoudige lodge op basis van twee personen per kamer met een eenvoudige douche en toilet. 's Middags kunnen we zwemmen in de rivier of ontspannen na deze avontuurlijke tocht. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 16 - Voltzberg
Na het ontbijt bereiden we ons voor op de tocht naar de Voltzberg. Deze tocht is boeiend en indrukwekkend, waarbij we veel dieren kunnen zien zoals apen, vogels en wilde zwijnen. Het hoogtepunt is de klim naar de top (240 m) voor een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Voor verkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat we terugkeren naar onze lodge. Het is een tocht van drie uur heen, de beklimming en drie uur terug. Voor degenen die dit te zwaar vinden, is er een alternatief van een rustige wandeling op het Fungueiland en/of zwemmen in de rivier. Na het avondeten kunnen we gezellig samenzijn. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

DEEL 4

Dag 17 - Moedervallen
Na het ontbijt vertrekken we met de boot naar de adembenemende Moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, in de hangmat liggen of gewoon relaxen. Rond 18.00 uur lopen we gezamenlijk naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijkertijd de zonsondergang kunt ervaren. Na het avondeten kunnen we gezellig samenzijn en als gewenst een culturele show bijwonen met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

Dag 18 - Raleighvallen naar Paramaribo
Na het ontbijt maken we een lange maar prachtige boottocht langs stroomversnellingen en zandbanken naar Witagron, waar we de lunch zullen gebruiken. Daarna vervolgen we onze reis naar ons verblijf in Paramaribo. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen vandaag.

Dag 19 - Vrije dag in Paramaribo
Een dag om te ontspannen na de avontuurlijke dagen. U kunt uitslapen of de stad bezoeken, wat u maar wilt. Ontbijt is inbegrepen vandaag.

Dag 20 - Vertrek naar Schiphol, Nederland
Nog een paar uurtjes om te genieten van wat Paramaribo te bieden heeft, misschien nog snel wat souvenirs kopen of genieten van de waterkant voordat het tijd is om te vertrekken. Na het middaguur brengt de bus u naar het vliegveld, waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 21 - Aankomst in Nederland
Home Sweet Home.

De reis op de kaart

Bekijk de kaart of open deze om de gehele route van de rondreis tot in de kleinste details te bekijken! Wijzigingen voorbehouden.

Praktische informatie

Let op dat alle rondreizen onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Inbegrepen

  • Ontbijt 19x, lunch 16x, diner 12x
  • Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
  • Appartement accommodatie 3* in Paramaribo
  • simpele lodges op bepaalde plaatsen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
  • alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
  • ongelimiteerd water gedurende de reis en de excursies
  • internationale vlucht naar en van Suriname per KLM

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Exclusief

Alcoholische dranken, Verzekering, Persoonlijke uitgaven, Fooien, Suriname-entree fee van 33 euro

Paklijst

Zonnebrandcreme, Dagrugzak, Muggenspray, Luchtige kleding, Surinaams geld, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Zwemkleding, Warme kleding, Zaklamp, Geldig paspoort, Regenjas, Ziplock zakje, Zonnebril

Minimale groepsgrootte (of met single toeslag)

4

Single toeslag

€470

Klaar om te boeken?

Doe een rondreisaanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!