afbeelding laden

RONDREIS

Een interessant plekje in Zuid-Amerika

16 dagen

Komende vertrekdata

14 Oktober 2024 | 1 Maart 2025

De rondreis in het kort

Ontdek Suriname in al zijn glorie tijdens deze onvergetelijke reis! Verken de charme van Paramaribo met zijn koloniale gebouwen, doorkruis ondoordringbare jungles, bevaren brede rivieren en bewonder gebergtes. Ontmoet vriendelijke bewoners en dompel je onder in de smeltkroes van culturen. Geniet van ultieme avonturen, vogeltochten, watervallen en jungleverkenningen. Deze reis belooft talloze hoogtepunten voor blijvende herinneringen!

Prijs

/ persoon

€3362

Onder voorbehoud van wijzigingen vliegtuigmaatschappijen. Houd rekening met minimale groepsgrootte / single toeslag.

Programma met foto’s

Klik op de verschillende delen van het programma om het dagelijks programma te lezen.

DEEL 1

Dag 1: Aankomst in Paramaribo
We vertrekken vanaf Schiphol naar Suriname en landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven, waar ons team op u wacht. Vervolgens rijden we in ongeveer 80 minuten naar het Residence Hotel in Paramaribo.

Dag 2: City Tour en Historie over Water en Land
Om te wennen aan de sfeer beginnen we met een stadsrondrit door Paramaribo, waarbij we hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip 'de Goslar', en de markt met haar exotische groenten en fruit bezoeken. Daarna gaan we met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We bezoeken plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen, kunnen we dolfijnen spotten. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 3: Nickerie
Omstreeks 8.00 uur vertrekken we vanuit Paramaribo naar Nieuw-Nickerie in het Noord-Westen van Suriname. Onderweg bezoeken we enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. Rond 13.30 uur arriveren we bij de steiger van Akira Overwater Resort. We maken een korte stop in het plaatsje Groningen, waar we meer te weten komen over de geschiedenis. Eenmaal in Nickerie stappen we op de boot naar Bigi Pan, waar we 2 nachten verblijven in het Akira Overwater Resort. 's Avonds gaan we vogels spotten en kaaimannen bekijken. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 4: Bigi Pan
De ochtend start vroeg met een koffie- of theemoment op uw balkon om 5.30 uur. Rond 6.00 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten, een bijzonder moment om de gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten! Na het ontbijt bent u vrij om activiteiten te ondernemen zoals kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of gewoon ontspannen. Later op de dag maken we een vogeltrip om de vogels terug te zien vliegen naar hun slaapplaats. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

DEEL 2

Dag 5: Bigi Pan naar Paramaribo
Na twee overnachtingen verlaten we na het ontbijt het Bigi Pan natuurgebied. We varen terug naar Nickerie voor een stadstour, waarbij we de markt en de zeedijk bezoeken. Na de lunch vertrekken we naar Paramaribo en onderweg stoppen we bij plaatsen zoals Wageningen en Coronie. Tegen 18.00 uur komen we met een schat aan ervaringen terug in Paramaribo. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 6: Raleighvallen
Na het ontbijt vertrekken we naar de Raleighvallen, een natuurreservaat midden in de Surinaamse jungle, het hart van de Amazone. Dit is een geweldige ervaring voor natuurliefhebbers. We verkennen de omgeving, varen op de rivier en genieten van het ongerepte bos. Hier vind je een overvloed aan diverse natuur. Dit gebied herbergt alle 8 apensoorten die in Suriname voorkomen en ongeveer 400 vogelsoorten. Het beklimmen van de Voltzberg biedt een adembenemend uitzicht over het ondoordringbare bos. Vanuit het hotel vertrekken we met een minibusje richting Witagron en stappen daar in de klaarstaande korjalen om via de Coppename rivier naar het Fungu eiland te gaan. We overnachten in lodges op Raleighvallen. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 7: Raleighvallen naar Moedervallen
In de ochtend maken we een tocht naar de Moedervallen, een prachtige wandeling door de natuur, gevolgd door een verfrissende duik in de koelere wateren van de Coppename rivier. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

DEEL 3

Dag 8: Raleighvallen - Voltzberg
Vandaag staat de ultieme uitdaging op het programma: de beklimming van de top van de Voltzberg. De pittige klim en de jungletocht duren ongeveer drie uur heen (een goede conditie is vereist). Het panoramische uitzicht over het oerwoud vanaf deze granieten suikerbroodvormige berg is ongeëvenaard. Voor degenen die de lange jungletocht niet maken, is er een indrukwekkende alternatieve jungletocht waarbij je oog in oog komt met apen en diverse zeldzame vogelsoorten ziet. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 9: Raleighvallen naar Paramaribo
Na het ontbijt maken we een mooie maar lange boottocht in korjalen langs stroomversnellingen en zandbanken naar Witagron, waar we lunchen. Vervolgens gaan we verder naar ons verblijf in Paramaribo. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 10: Palumeu
Vanaf vliegveld Zorg en Hoop vliegen we in ongeveer 75 minuten naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu. Bij aankomst worden we opgevangen door de lokale medewerkers. Ver in het zuiden van Suriname staat een bijzondere ervaring op ons te wachten. Jungle Lodge Palumeu, gelegen in het woongebied van de Trio en Wajana indianen, op ruim een uur vliegen van Paramaribo. Hier maken we kennis met de oorspronkelijke bewoners van het Amazone regenwoud en hun harmonieuze levenswijze met de natuur. De comfortabele jungle lodges bieden een prachtig uitzicht op de rivier. Boeiende boottochten en wandelingen door het unieke Amazone regenwoud maken deze ervaring compleet. Na het avondeten wordt het programma voor de volgende dag besproken en krijgen we meer inzicht in de bewoners van het dorp. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

DEEL 4

Dag 11: Palumeu
Vandaag start u met het verkennen van het tropische regenwoud. Vroeg in de ochtend vaart u over de rivier om in stilte de ontwakende natuur te ervaren. Mogelijk vindt het ontbijt plaats in alle rust op de boot of op een mooie plek langs de rivier. Daarna gaat u naar het begin van het bospad naar Pothill, een granieten heuvel waar u aan het einde van het pad naartoe kunt wandelen. Onderweg en tijdens de korjaaltocht over de Tapanahonyrivier ziet u wellicht verschillende vogelsoorten, zoals ara's, papegaaien en toekans. Misschien spot u zelfs apen of een otter. Vanaf de top van de Pothill geniet u van een prachtig uitzicht over het oerwoud. De lunch is terug in Palumeu. Na de lunch verkent u een bospad op zoek naar vogels, mogelijk ook kaaimannen, en bezoekt u de bosgronden waar de indianen hun gewassen verbouwen. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 12: Mabukawatervallen
Na het ontbijt gaat u per korjaal naar de Mabukawatervallen voor een boswandeling met informatie over lokale flora en fauna. De omgeving zorgt voor een onvergetelijke barbecue lunch. Bij zonsondergang neemt uw gids u mee voor een riviertocht om te genieten van de nachtelijke geluiden van het oerwoud. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 13: Palumeu
's Ochtends neemt de gids u mee voor en jungletocht.
U komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kunt u zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en gekuiden van het tropisch regenwoud
vandaag lunch en diner inbegrepen

Dag 14: Palumeu naar Paramaribo
In de ochtend maakt u een uitgebreide dorpswandeling waar u traditionele handgemaakte kunstnijverheid kunt kopen. Na de lunch vertrekt u naar vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo, waar een busje u terugbrengt naar uw hotel. Hier heeft u nog tijd om de stad te verkennen. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 15: vrije dag Paramaribo 
vandaag ontbijt inbegrepen

Dag 16: Vertrek naar Schiphol, Nederland
Nog een paar uurtjes genieten van Paramaribo, misschien wat souvenirs kopen of ontspannen aan de waterkant, voordat het tijd is om te vertrekken. Na het middaguur brengt de bus u naar het vliegveld voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 17: Aankomst op Schiphol
Welkom terug op Schiphol, uw thuisbasis!

De reis op de kaart

Bekijk de kaart of open deze om de gehele route van de rondreis tot in de kleinste details te bekijken! Wijzigingen voorbehouden.

Praktische informatie

Let op dat alle rondreizen onderhevig zijn aan weersomstandigheden, inclusief reistijden en het dagelijkse programma of de volgorde ervan.

Inbegrepen

  • Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
  • Overnachting in Recidence inn Anton Drachterweg te Paramaribo
  • simpele lodges op bepaalde plaatsen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
  • alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
  • ontbijt 15x, lunch 11x , Diner 8x
  • ongelimiteerd water gedurende de reis
  • internationale vlucht naar en van Suriname
  • Binnenlandse vlucht

Maaltijden

Indien u vegetarisch/vegan bent of andere voedingsrestricties heeft wordt daar indien mogelijk rekening gehouden.

Exclusief

Verzekering, Suriname-entree fee van 33 euro, Fooien, Alcoholische dranken, Persoonlijke uitgaven

Paklijst

Dagrugzak, Luchtige kleding, Muggenspray, Pet of hoofddoek, Slippers, T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, Toiletartikelen, Wandelschoenen / Bergschoenen, Warme kleding, Zaklamp, Zonnebrandcreme, Zwemkleding, Geldig paspoort, Regenjas, Surinaams geld, Euro's, Ziplock zakje, Zonnebril

Minimale groepsgrootte (of met single toeslag)

4

Single toeslag

€400

Klaar om te boeken?

Doe een rondreisaanvraag met de knop hieronder en wij nemen z.s.m. contact met u op!