Wonotobo Tour

6 dagen

Tijdelijk niet beschikbaar

Overview

Vierhonderd (400) kilometers stroomopwaarts vrij van elke menselijke activiteit ligt een juweel van het Surinaamse regenwoud in de Corantijnrivier ongerept, met schilderachtige landschappen, watervallen en bruisende stroomversnellingen: de Wonotobvallen. Ook de petrogliefen (rotstekeningen) en slijpgroeven van de indianen die er vroeger geleefd hebben zijn indrukwekkend. Verder kun je genieten van de absolute rust en stilte die er heerst, een unieke plek voor de natuurliefhebber.

Alle overnachtingen vinden plaats in lodges met bedden met klamboes of hangmatten met klamboes in indiaanse hutten.

Dag 1 :

06.00u vertrek vanuit Paramaribo richting Nickerie, South Drain waar wij zullen instappen in de gereedstaande boot. Tegen 10.00u vertrek naar Apura met een stop te Oreala in Guyana. Om 14.00u aankomst in Apura, een van de indiaanse dorpen in het Corantijn gebied. We lunchen in een park aan de Corantijnrivier waarna we richting Cawfalls vertrekken. We varen door een adembenemende natuur met grote zandbanken midden in de rivier, prachtige rotsformaties die in het stromend water een watervaleffect (sula’s) veroorzaken. Onze overnachtingsbestemming is: Cawfalls waar u overnacht in een lodge met bedden met klamboes.

Dag 2 :

Na het genieten van het ontbijt en de prachtige zonsopkomst over de bosrand van de rivier verlaten wij Cawfalls richting Wonotobovallen. Deze adembenemende tocht voert ons langs de prehistorische rotstekeningen (petrogliefen). We zien regelmatig overvliegende vogelsoorten en soms kunnen we stuiten op overzwemmend wild. In deze omgeving staat de Corantijn ook bekend als een uitstekend gebied voor de sportvisserij vanwege het voorkomen van de geliefde Tarpon en de verschillende soorten meervallen zoals de tijgermeerval. Na aankomst bij de Wonotobovallen kan er een duik genomen worden in het frisse water tussen de rotsen. Na het avondeten gezellig samenzijn op de rotsen er kan ook een wandeling gemaakt worden voor het spotten van dieren. U kunt hier afhankelijk van uw keus overnachten in een lodge met bedden met klamboes of in een eenvoudige hut met hangmatten.

Dag 3 :

Na het ontbijt maken we de oversteek naar Guyana. Vanuit Guyana is er een prachtig uitzicht op de Wonotobovallen (Engelseval) waarvan u met volle teugen kunt genieten. We maken daarna een boswandeling en zullen de petrogliefen en slijpgroeven van de indianen die er vroeger gewoond hebben bezichtigen. De middag is vrij en kan naar eigen inzicht ingevuld worden. s’Avonds BBQ in het basiskamp, alsook overnachting.

Dag 4 :

Na het ontbijt maken we een boswandeling naar de Fransmanval en Blue Crane, daarna keren we tegen lunchtijd weer terug in het kamp. In de middag kunnen er diverse activiteiten gedaan worden b.v: vissen, zwemmen, roeien in kleine korjalen op het rustige gedeelte van de rivier, strand- of rotswandeling maken of gewoon relaxen in een hangmat. Overnachten in het basiskamp.

Dag 5 :

Na het ontbijt vertrekken wij wederom richting Nickerie. Onderweg maken we weer wat stops voor de lunch en het eventueel kopen van indiaanse souveniers. We varen door tot de late middag en overnachten op Pigeon island of Apura.

Dag 6 :

Vertrek naar Nickerie waar we in de middag aankomen en op de bus stappen richting Paramaribo waar we in de avond zullen arriveren.

Inbegrepen

  • Compleet verzorgd
Van €750
/ Adult
nl_NLNederlands