Rondreis: Ontdek Suriname

16 dagen

Overzicht

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en wetland gebieden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land. U spreekt natuurlijk ook de taal van het land.

1e dag: donderdag 20 oktober 2022 Paramaribo

Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die u naar uw hotel begeleidt waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd.

2e dag: vrijdag 21 oktober 2022 Paramaribo City tour

Vandaag gaan we te voet Paramaribo verkennen zoals de Chinese markt, de houten basiliek / kathedraal en verdere bezienswaardigheden de gids verteld u er van alles over. ’s Middags bent u vrij en kunt genieten van het zwembad bij het hotel of de stad ver verkennen. Vandaag is ontbijt inbegrepen.

3e dag: zaterdag 22 oktober 2022 Fungu eiland

Om 7.00 uur a.m. vertrekken we met de auto naar Witagron; bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, waarna men de accommodatie kan opzoeken voor de intrek. De middag zullen wij wat wandelen, het eiland verkennen en indien gewenst, een duikje in de rivier. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

4e dag zondag 23 oktober 2022 Voltzberg

Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat wij bij onze lodge aankomen. Na het avondeten gezellig samenzijn.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

5e dag maandag 24 oktober 2022 Moedervallen

Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00 uur lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken. Na het avondeten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

6e dag dinsdag 25 oktober 2022 Terug naar Paramaribo

Omstreeks 10.00 uur a.m. vertrekken wij weer met de boot naar Witagron van waaruit wij met de auto terugkeren naar Paramaribo. Vandaag ontbijt, lunch inbegrepen.

7e dag woensdag 26 oktober 2022 Busiwagi Jeep Tour

Een dagtour vol spannende en avontuurlijke belevingen. Je maakt kennis met off-roading door zelf achter het stuur te zitten. Je komt voor diverse uitdagingen te staan, je geniet intens van alle ervaringen en aanschouwd de prachtige natuur. Geschatte kilometers: 90 km op onverharde wegen en 40 km op verharde wegen.
Let op: je wordt vies tijdens de tour! Vandaag ontbijt, lunch inbegrepen.

8e dag donderdag 27 oktober 2022 Frederiksoord

‘s Ochtends gaat u per auto of bus naar Mariënburg (ongeveer een uur). U vertrekt vanuit Mariënburg met de boot naar Plantage Resort Frederiksoord (ongeveer 10 minuten). Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. U kunt bij de bar lekker ontspannen met een drankje of relaxen bij het zwembad. Rond lunchtijd (lunch inclusief), afhankelijk van het getij, gaat u samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksoord hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dicht bij de boot, zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Afhankelijk van het getij gaat u in de namiddag of avond samen met de gids de kaaimannen doen (diner inbegrepen). Vanaf Frederiksoord wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat uw zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat u ze van dichtbij kunt aanschouwen. Na afloop keert u terug naar Frederiksoord. Bij terugkomst kunt u nog even relaxen in de barlounge . Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

9e dag: vrijdag 28 oktober 2022 Frederiksoord – Paramaribo

Na het ontbijt (inclusief) gaat u met de gids een fietstocht maken. U vertrekt vanuit Frederiksoord in oostelijke richting naar Kronenburg.
U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop gaat u terug naar Frederiksoord waar de fietsen worden ingeleverd. U luncht (inclusief) bij terugkomst en daarna vertrekt u per boot en bus naar Paramaribo.

10e dag zaterdag 29 oktober 2022 Brownsberg – Ston-eiland

Met de bus vertrekt u vanaf Paramaribo naar Brownsberg. Aangekomen op Brownsberg bij het Mazaroniplateau, heeft u een prachtig uitzicht op het stuwmeer. Daarna volgt een wandeling naar de Leo- en /of Irenevallen. Een wandeling door de mooie natuur waar u interessante flora en fauna zult zien onderweg naar de heerlijke verfrissende watervallen. In de namiddag reizen we af naar Ston – Eiland waar wij zullen overnachten. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

11e dag zondag 30 oktober 2022 Ston-eiland Jaw Jaw

Na het ontbijt varen we een rondje op het stuwmeer waar we onder andere een korte stop maken bij een kleine waterval aan de voet van de Brownsberg. Verder kunt u gaan vissen, kayaken, zwemmen en of zonnen. Na de lunch vertrekken wij richting Atjoni. Vanuit Atjonie stapt u over in een korjaal met buitenboordmotor voor een aangename vaartocht naar het dorp Jaw Jaw. De vaartocht duur ongeveer een halfuur. Na aankomst kunt u de rest van de middag geheel naar eigen wens besteden. Mogelijk dat u ervoor kiest lekker te ontspannen in de schitterende Jaw Jaw stroomversnelling die vlak bij uw accommodatie stroomt. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

12e dag maandag 31 oktober 2022 Jaw Jaw

Na het ontbijt maakt u een boswandeling door het regenwoud gevolgd door een dorpswandeling waarbij u kennis maakt met de cultuur van de Saramaccaners die de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen volop levend hebben gehouden in de Surinaamse jungle. Na de lunch brengt u een bezoek aan het verder gelegen dorp Gunsi, vanwaar u een wandeltocht maakt naar het dorp Nieuw Aurora/ Laduani. Vanuit Laduani vaart u naar de Ferulasi stroomversnelling waar u heerlijk kunt verpozen. In de late namiddag vaart u terug naar Jaw Jaw. In de avond kunt u genieten van een culturele show. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

13e Dag dinsdag 1 november 2022 Jaw Jaw Paramaribo

Nadat u nog even heeft kunnen genieten van de schitterende omgeving is de tijd weer aangebroken om naar Paramaribo terug te keren. Ontbijt, lunch inbegrepen.

14e Dag woensdag 2 november 2022 Vrije Dag Paramaribo

Ontbijt vandaag inbegrepen.

15e dag donderdag 3 november 2022 vrij en transfer naar Zanderij

Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt inbegrepen.

16e dag: vrijdag 4 november 2022 thuis

Aankomst op Schiphol, home sweet home!

Inclusief

 • Verzorging Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt
 • Op tourdagen volpension.
 • Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,
 • Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
 • De excursies zoals omschreven.
 • Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
 • Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension
 • Slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),
 • Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM
 • Ontbijt 14 x. lunch 9 x, diner 6 x.

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • lunches en diners tijdens de vrije dagen
 • optionele excursies
 • Entre Fee 25 euro vanaf 1 juli 2022
Van €2,970
/ Adult
nl_NLNederlands