Rondreis: Indianen Special

21 dagen

Overzicht

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land. We bezoeken een bijzondere plaats in Suriname waar een van de stammen van de oorspronkelijke bewoners de indianen leven. Maar ook bezoeken we een Marrondorp ver weg van de hoofdstad hier zijn de vroegere slaven naar toe gevlucht.

Dag 1 : Dinsdag 25 oktober 2022; Amsterdam – Paramaribo

Na aankomst op de internationale luchthaven J.A. Pengel te Zanderij wordt u door mij of een van onze medewerkers opgewacht, om u naar het Queens Hotel Kleine Waterstraat Paramaribo te brengen. Hier verblijft u gedurende uw overnachtingen in Paramaribo

Dag 2: Woensdag 26 oktober 2022 Brownsberg en Stone Island

U vertrekt rond 09:00 vanuit Paramaribo richting Brownsberg. Onderweg rijdt u door het savannegebied en de gids zal hier het één en ander over vertellen. Op de Brownsberg aangekomen staat de lunch al voor u klaar. Na de lunch neemt de gids u mee voor een stevige boswandeling naar de lager gelegen watervallen. Hier aangekomen kunt u verkoeling zoeken onder de watervallen. Vervolgens keren we terug naar het plateau waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over het Stuwmeer. In de late middag vertrekt u richting Stone Island, een schiereiland aan het Stuwmeer, waar we in eenvoudige huisjes met bedden en klamboes zullen overnachten. In de avond hebben we het diner en kunnen we genieten van een prachtige sterrenhemel,
Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 3 Donderdag 27 oktober 2022: Stone Island – Overbridge

U wordt midden in de natuur wakker door het gebrul van de brulapen. Na het ontbijt maakt u een avontuurlijke kanotocht van een uitgeholde boomstam op het Stuwmeer. In de ochtend is het ook mogelijk om te vissen, zwemmen en/of te relaxen. Na de lunch vertrekken wij naar Overbridge Resort. En nemen onze intrek in leuke logés op het terrein. Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

Dag 4 Vrijdag 28 oktober 2022

Vandaag staat er een wandeling naar de graven van de Jodensavanne en mooie wandeling naar Redi Doti. Verder van de dag bent u vrij om eventuele optionele activiteiten te ondernemen zoals een mooie wandeling in de omgeving of zwemmen in de rivier of het zwembad alles is mogelijk.
Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen,

Dag 5 Zaterdag 29 oktober 2022 Overbridge – Paramaribo

Vandaag vertrekken we van Overbridge weer naar de stad onderweg brengen we een bezoek aan de Vlindertuin in Lelydorp. Waar u het hele proces kunt volgen van de bepaalde planten voor het kweken van vlinders dus van rups naar pop tot vlinder.
Vandaag is ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 6 Zondag 30 oktober 2022 Paramaribo

Vandaag een rust dag om ons voor te bereiden op een avontuurlijke reis van 12 dagen naar de binnenlanden van Suriname.
Vandaag is ontbijt inbegrepen.

Dag 7 Maandag 31 oktober 2022 Paramaribo – Albina.

Vandaag gaan we naar het oosten, we maken een stop in Stolkersijver, waar de binnenlandse oorlog begonnen i s en vandaar naar Moengo de woonplaats van Ronny Brunswijk. Ook staan we even stil bij het monument van Moi Wanna waar een compleet dorp uitgemoord is in die oorlog.
Verder gaat het dan naar Albina , waar we rondleiding maken in het dorp en waar we ook zullen overnachten. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 8 Dinsdag 1 november 2022 Albina – Wadaa

’s morgens brengen we nog even een bezoek aan St. Laurent waar we de gevangenis bezoeken waar Papillon gezeten heeft. Als we daarvan terug komen is de boot ingeladen om een mooie tocht door stroomversnellingen te maken naar Wadaa waar we onze intrek nemen in verschillende eenvoudige huisjes. Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen.

Dag 9 woensdag 2 november 2022 Wadaa – Stoelmanseiland – Sidon Luku

Vandaag verlaten we de Marrowijnerivier en gaan naar de Tapanahonyrivier. Na een vroege ontbijt waarbij we de zon zien opkomen, varen we door naar Apoma tapu, trotseren de stroomversnelling en de regels van de binnenlandbewoners. Bijgeloof of niet, soms wordt het spreekverbod opgelegd langs verschillende rituele plekken. U merkt weinig van de overgang van de Marrowijnerivier in de Tapanahony rivier. Dan gaan we richting Stoelmans eiland. Stoelman eiland is een van de dorpen die te lijden heeft gehad tijdens de binnenlandse oorlog, en die helemaal is hersteld. Het is een groot dorp, met alle faciliteiten, scholen en een ziekenhuis midden in de jungle. We hebben een rondleiding door het dorp, waar overgroot deel bij de overheid werkzaam is. We varen verder de Tapanahony rivier op en komen aan op Sidon Lukoe. Bij aankomst op het eiland, wordt de boot uitgeladen. Vervolgens worden de hangmatten/bedden gereed gemaakt voor de overnachting. Hier vindt de overnachting plaats Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen.

Dag 10 donderdag 3 november 2022 . Sidon Luku

Vandaag bezoeken we de Lelywatervallen een mooie wandeltocht van anderhalf uur naar deze prachtige waterval. Na de lunch bezoeken we nog een traditioneel Marrondorp tegen over Footopassie waar we de volgende dag over gaan. We overnachten weer in Sidon Luku. Ontbijt , lunch en dinner inbegrepen.

Dag 11 vrijdag 4 november 2022 Sidon Luku – Soentje

Vertrek om 8.00 uur na het ontbijt. We bezoeken het grote dorp op Drietabbetje waar ook de grandman woont. Dit is het laatste Marron dorp. We trekken nu het gebied van de indianen binnen. We varen ongeveer 4 tot 5 uren naar Soentje. Aan de hand van de waterstand zullen we de boot moeten uitladen, zodat het over de stroomversnellingen getrokken kan worden. Dit neemt tijd in beslag. We zijn in de middag op ons accomodatie. Dan is het weer tijd om onze hangmatten in orde te brengen voor de overnachting . Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen

Dag 12 zaterdag 5 november 2022 Soentje – Apetina

Na het ontbijt varen we richting Apetina. We varen ± 5 tot 6 uren met een stop voor de lunch en heerlijk zwemmen in de rivier. De boot wordt over de Pun-soela getrokken. Het hangt van de waterstand af hoe lang het duurt. Na aankomst te Apetina, (hier leven de Wayana indianen.) brengen we onze hangmatten/bedden in orde voor de overnachting. Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen

Dag 13 zondag 6 november 2022 Dorpsleven Apetina

Na het ontbijt maken we een dorps wandeling. Daarna bezoeken we ook de school en een kostgrondje. De middag is vrij om te zwemmen en te genieten van de omgeving. Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen.

Dag 14 maandag 7 november 2022 Tebu top beklimmen – Grandafutu – Tutukreek

Na een vroege ontbijt is het tijd om te varen (± 45 minuten) naar het looppad van de Tebu-top. We lopen dan een half uur naar de voet van de berg. De klim naar de top wordt door de lokale gids gedaan. Met zijn ervaring zorgt hij ervoor dat het klimmen op een veilige manier geschiedt. We overnachten in de omgeving van de Tutukreek.( Hangmatten). Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen.

Dag 15 dinsdag 8 november 2022 Tutukreek- Rooseveld gebergte

Na het ontbijt varen we ongeveer 2 uren in de Tutukreek. Na aankomst op de plek, gaan we onze kamp bouwen. Hier overnachten we in hangmatten. Het is ook een prachtige omgeving om te zwemmen en te hengelen. Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen.

Dag 16 woensdag 9 november 2022 Rooseveld gebergte

Na het ontbijt varen (15 minuten) we met de boot richting het looppad van Rooseveld gebergte. We lopen ongeveer 3/4 uren heen en terug met een lokale gids. Boven op de berg zal u genieten van een adembenemende uitzicht van het Amazone oerwoud. Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen.

Dag 17 donderdag 10 november 2022 Rooseveld gebergte – Apetina

Na het ontbijt vertrekken we met de boot naar het dorp Apetina. De middag is vrij om te zwemmen en om te genieten van de omgeving. Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen.

Dag 18 Vrijdag 11 november 2022 Apetina- Paramaribo

Na het ontbijt vetrekken we met de boot naar de airstrip. Het wachten is nu op het vliegtuig om dan binnen 1 uur in Paramaribo (vliegveld Zorg en hoop) te landen. Per bus wordt u gebracht naar het Hotel. Ontbijt en Lunch inbegrepen.

Dag 19 Zaterdag 12 november 2022 Paramaribo

Vrije dag eventueel een fietstocht naar de Peperpot. Vandaag ontbijt inbegrepen

Dag 20 Zondag 13 november 2022 Parmaribo – Zanderij

De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding. Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland. Ontbijt inbegrepen.

Dag 21 Maandag 14 november 2022: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen (i.v.m cultuur of weersomstandigheden).

Inclusief

 • Alle maaltijden beschreven in het reisschema (19xO, 16xL, 14xD)
 • Entreegelden bij excursies
 • Transfer van luchthaven naar hotel v.v.
 • Lokale Nederlandssprekende gids tijdens excursies
 • 1 nacht te Stone Island op basis van een single of double bezetting
 • 2 nachten Berg en Dal op basis van Single of double bezetting
 • 1 nacht in Albina op basis van single of double bezetting
 • 1 nacht Wadaa op basis van single of double bezetting bedden
 • 2 nachten te Sidon Luku op basis van hangmatten / bedden
 • 1 nacht te Soentje op basis van hangmatten
 • 3 nachten in Apetina op basis van hangmatten/ bedden
 • 1 nacht in Grandafutu op basis van hangmatten
 • 2 nachten in Tutukreek op basis van hangmatten
 • 5 nachten Queens hotel op basis van Single of double bezetting
 • Vliegticket per KLM vlucht Amsterdam – Paramaribo v.v.
 • Transport per bus/korjaal/vliegtuig,
 • Tocht naar Apetina: alle maaltijden en water,
 • Tocht naar Apetina: sap/siroop, koffie/thee,
 • Tocht naar Apetina: tourgids (Nederlands),
 • Tocht naar Apetina: accommodatie in eenvoudige kampen.
 • Tocht naar Apetina: Hangmat/bedden met muskietennet (klamboe).
 • Tocht naar Apetina: Met voedings-restricties, wordt rekening gehouden.

Exclusief

 • Entre Fee 25 euro
 • Fooien
 • Verzekeringen
Van €3,029
/ Adult
nl_NLNederlands