Nieuw Nickerie – Bigi Pan (overnachting Nickerie)

2 dagen

Overnachting Nieuw Nickerie

Overview

Bent u een vogelliefhebber en houdt u van open landschappen, prachtige rijstvelden en historie? Dan is de tour naar Nickerie, wat ook wel de rijstschuur van Suriname wordt genoemd, & Bigi Pan, een schitterend moerasachtig natuurreservaat, u op het lijf geschreven.

Vervoer

Het vervoer vindt plaats per minibus. De afstand van Paramaribo naar Nieuw Nickerie is 237 km waarbij de reis ca. 3 uur in beslag zal nemen.

Verblijf

De overnachting vind plaats in een goed hotel in Nieuw Nickerie (Regency).

Itinerary

Dag 1 :

Vandaag vertrekt u vanuit Paramaribo naar de gezellige hoofdstad van het district Nickerie: Nieuw Nickerie, alwaar u in de namiddag arriveert en u een bezoek brengt aan de nieuwe zeedijk van Nickerie met kans op een prachtige zonsondergang. Onderweg waant u zich door het uitgestrekte landschap en de prachtige rijstvelden afwisselend in Indonesië en Nederland. U maakt een stop in het historische plaatsje Groningen waar, zoals de naam al voorspelt, Nederlandse boeren ca. 150 jaar geleden voet aan wal zetten. Ook een bezoek aan Wageningen, ooit het bloeiende centrum van de rijstcultuur, zal vandaag niet ontbreken.

Dag 2 :

Vandaag staat in het teken van het bezoek aan de grootste lagune van Suriname; natuurreservaat Bigi Pan. Varend per korjaal door kreken, mangrovebossen en moerasgebieden maakt u kennis met dit broed-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten. Rond 15:00 vangt de terugreis naar Paramaribo aan, waar u ongeveer 3 uur later arriveert.

  • Uitgestrekte landschappen en schitterende rijstvelden in Nickerie.
  • Natuurreservaat Bigi Pan; waar paradijs voor vogelliefhebbers.
  • Wageningen, het oude historische centrum van de rijstcultuur.
  • Kennismaking met de tweede stad van Suriname; Nieuw Nickerie.
Van €190
/ Adult
nl_NLNederlands