Galibi – zeeschildpadden

2 dagen

Overview

Galibi is een natuurreservaat van 4000 ha dat gelegen is aan de Atlantische Oceaan, bij de monding van de Marowijnerivier in het noordoosten van Suriname, aan de grens van Frans-Guyana. Het is bekend om de leggende zeeschildpadden.

Het vindt zijn charme in de combinatie van ongerepte natuur van de zeestranden en de Caraïben indianen cultuur in dorpen Christiaankondre en Langamankondre bij de monding van de Marowijne rivier. Ook buiten het legseizoen kunt u een heerlijke strand-vakantie in Suriname hebben. De gasten accommodatie is gelegen in het indianen dorp Christiaankondre en tijdens de rondwandelingen wordt er kennisgemaakt met de dagelijkse cultuur van deze zachtaardige trotse mensen. Het dorp ligt over 2 kilometer uitgestrekt langs het strand en kenmerkt zich door de vele kokospalmen en mango bomen. Langs het gehele strand liggen de boten in het water te dobberen. Galibi staat ook bekend om de piaka, een zeewaardige korjaal, het vlechtwerk, de typische keramiek en kralen sieraden. De belangrijkste bron van inkomsten is de visvangst.

De Marowijne-monding is het op een na grootste legstrand van reuzenschildpadden in de wereld. Het is bijna niet te geloven dat deze oerdieren die ooit samen met de dinosaurussen de aarde bevolkten zo kwetsbaar zijn tijdens het leggen. Het legseizoen is vanaf maart t/m eind juli. Op de Surinaamse stranden komen drie soorten zeeschildpadden leggen en wel:

  • de Krape of soepschildpad (Chelonia mydas)
  • de Aitkanti of lederschildpad (Dermochelys coriacea)
  • de Warana of dwergschildpad (Lepidochelys olivacea).

Alle soorten komen ‘s nachts met hoog water aan land om hun eieren te leggen. Uw bezoek aan het strand is dus afhankelijk van de waterstand van die dag en kan dus vroeg in de avond zijn maar ook laat in de nacht zijn, afhankelijk van hoe laat het vloed is. De nesten worden boven de hoogwaterlijn gelegt zodat het water de nesten met hoogwater niet wegspoeld.

In deze tour is ook een bezoek aan Saint Laurant du Maroni inbegrepen. Hier bezoekt u de oude strafgevangenis, waar onder andere Papillon gevangen heeft gezeten. Op bepaalde dagen is een rondleiding in het Frans mogelijk.

Er is ook een driedaagse variant mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier!

Inbegrepen

  • Compleet verzorgd!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-hPT3hGttNU[/embedyt]

Van €185
/ Adult
  • 4
  • 8:00
  • 15 euro (o.b.v. 02 personen)
nl_NLNederlands