Frederiksdorp inclusief zeeschilpadden - 2 dagen

106255353

Frederiksdorp is een voormalige 18e eeuwse koffie- en cacaoplantage. De eerste eigenaar was een Duitser uit Pruisen, Johan Friedrich Knöffel aan wie de plantage tot op heden zijn naam te danken heeft. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan de zowel de Europese als Afrikaanse tradities. Frederiksdorp is het centrum van rechteroever van de Commewijnerivier. Het heeft een geheel eigen karakter met omliggende plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrove bossen, vogelzwampen, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden. Deze voormalige plantage met originele plantagewoningen en een politie post, is verklaard tot historisch werelderfgoed en omgebouwd tot een sfeervol vakantieoord.

Het landgoed beschikt over historische, stijlvol ingerichte plantage- woningen en comfortabele cabana’s. De woningen hebben elk een eigen karakter en indeling. All kamers zijn voorzien van airconditioning of ventilator en prive sanitair. Er is verder een zwembad met een mooi pooldek, en een groot rivierterras. Op het landgoed wordt er fruit geplant dat u zelf mag plukken: sinaasappels, mango’s, papaja’s en kokosnoten. De plantage beschikt tevens over een goed restaurant en ruim gesorteerde bar waar er genoten kan worden van met zorg bereide maaltijden. In de nabije omgeving zijn er verschillende excursiemogelijkheden, van educatief tot actief. Er zijn ook fietsen te huur voor zelfstandige verkenningstochten.

Frederiksdorp is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor trips in het gehele Commewijne district.

*Let op: het schildpaddenseizoen duurt van februari t/m juli. Als alternatief wordt de zwamptour aangeboden.

Dag 1

Ochtends gaat u per auto of bus naar Mariënburg. U vertrekt vanuit Mariënburg met de boot naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. U kunt bij de bar lekker ontspannen met een drankje of relaxen bij het zwembad. Rond lunchtijd (lunch inclusief), afhankelijk van het getij, gaat u samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot, zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen.

Afhankelijk van het getij gaat u in de namiddag of avond samen met de gids de kaaimannen- en schildpaddentour doen (diner inbegrepen). Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat uw zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat u ze van dichtbij kunt aanschouwen. Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dat het gehele proces van uit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren! Na afloop keert u terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst kunt u nog even relaxen in de barlounge alvorens uw eerste overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt (inclusief) gaat u met de gids een fietstocht maken. U vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Kronenburg. U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. U luncht (inclusief) bij terugkomst en daarna vertrekt u per boot en bus naar Paramaribo.

Inbegrepen

  • Transport
  • Gids
  • Accommodatie
  • Alle maaltijden en activiteiten

Exclusief

  • Drank (non- alcoholische en alcoholische dranken)
From € 175
per Adult

©All Suriname Tours

  • 2
nl_NLNederlands