Brownsberg Natuurpark 2-daagse

2 dagen

Overview

Een natuurpark op enkele uren rijden vanuit Paramaribo. Bij de tour naar het 12.000 hectares tellende natuurpark Brownsberg maakt u in slechts 1 dag kennis met een groot deel van het scala aan flora en fauna dat het Surinaamse regenwoud te bieden heeft. Wellicht, onder luidkeels gebrul van de apen, maakt u wandelingen naar idyllische watervallen en bergstroompjes en geniet u van magnifieke uitzichten over het tropisch regenwoud en het Brokopondo stuwmeer. Logeren in hangmatten, kampen of lodges, een prachtig uitzicht over het oerwoud en het stuwmeer, vanaf de berg klimmen, klauteren en genieten van de mooie watervallen en kreken. Wie goed luistert, hoort een aap; wie goed oplet, kan er zelfs eentje zien slingeren! Op 500 meter hoogte ligt het Mazaroni plateau met een uniek uitzicht over het gebergte en het Van Blommenstein stuwmeer. Het zicht op het gebergte met haar imposant bladerdek lijkt een schilderij met veel groene schakeringen.

Itinerary

Dag 1 :

De circa 130 km wordt in ca. 2 uur per mini-bus over een deels geasfalteerde en een deels onverharde bauxietweg afgelegd. In de ochtend vertrekken we vanuit Paramaribo over de Afobakkaweg naar Brownsberg met een air-conditioned bus. Onderweg kunt u alvast genieten van de vegetatie en aan u wordt verteld over het savannelandschap en de authentieke dorpjes die voorbij worden gereden. Aangekomen in het natuurpark, wagen we ons een wandeling naar de Leo- en Irenevallen. Een verkoelende douche van het heerlijke bronwater is zeker de moeite waard! U zult in slaap gesust worden door de vele geluiden uit de natuur. De gids zal u vanuit Paramaribo begeleiden naar het natuurpark, die zit op 500 m hoogte in het jungle gebied ten zuiden van Paramaribo. De Brownsberg Natuurpark heeft een oppervlakte van 12.000 hectare en een scala aan bio-diversiteit. Deze tour is geschikt voor elke dag van het jaar.

Activiteiten die op zo een tour gedaan worden zijn wandelingen naar de watervallen door de jungle paden, dieren spotten, informatie verschaffing van de omgeving en bio-diversiteit. U heeft de mogelijkheid een douche te nemen onder de watervallen. De Leoval, Ireneval of Koemboeval zijn de meest bezochte plekken op de Brownsberg alsook het Mazaroni plateau voor een uitstekende uitzicht op het tropisch regenwoud en stuwmeer. Een pittige wandeling naar de Wittiekreek of een wandeling naar de Koemboe of Mazaronieval staat op het programma. Een mooie wandeling door het tropisch regenbos met als beloning een frisse duik in het water van de kreek of onder de val.

Dag 2 :

De twee opties:

- Overbridge & Jodensavanna, waar de nacht in luxe cabana’s te Overbridge zal worden doorgebracht;
- Ston Island, waar u de nacht kunt doorbrengen in lodges aldaar en lekker zwemmen in het Stuwmeer, waar ook de mogelijkheid bestaat tot een boottocht op het Stuwmeer.

Inbegrepen

  • All inclusive!

Van €160
/ Adult
nl_NLNederlands