Brownsberg – Ston Island 2-daagse

2 dagen

Overview

Ston Island is een schiereiland, gelegen aan de rechteroever van het stuwmeer. U heeft een adembenemend zicht over “het meer” met kenmerkende boomtoppen die boven het water uitsteken. Ston Island is de ultieme plaats om te kanoën, zwemmen, vissen of relaxen. De mogelijkheid bestaat ook om een tochtje met de korjaal over het stuwmeer te maken. Als onderdeel van de tour naar Ston Island brengt u een bezoek aan de Brownsberg. Brownsberg is de ideale plaats wanneer u wilt genieten van het gehele scala flora en fauna dat het Surinaams regenwoud te bieden heeft. Op de berg geniet u van een verbluffend uitzicht op de omgeving. Zo kijkt u neer op het Van Blommenstein Stuwmeer en hoort u de apen in de omgeving luidkeels brullen.

Itinerary

Dag 1 :

Na vertrek uit de stad richting Brownsberg in distrikt Brokopondo, maken we na ongeveer een uur rijden een stop bij Paranam (de Bauxiet raffinaderij). Tijdens deze break wordt u verwend met lekkere koffie of thee en een heerlijk snack. Wij maken direct van de gelegenheid gebruik om u wat informatie te geven over het bauxiet gebeuren in Suriname sedert begin jaren 1900. Bij aankomst op het plateau boven aan de berg (± 500m), kunt u onder het genot van wat fruit en een verkoelend drankje het magnifique uitzicht ervaren dat Brownsberg biedt op onder meer het Van Blommenstein Stuwmeer. Hierna neemt onze ervaren gids u mee op een interessante boswandeling in het binnenland van Suriname naar de lager gelegen idyllische watervallen. Menig deelnemer van onze Brownsberg trip kiest ervoor om een welkom verkoeling te zoeken door onder de watervallen te gaan. Vervolgens gaat u bergopwaarts terug naar het plateau van de Brownsberg om te genieten van een warme lunch. In de late middag vertrekt u richting Ston Island, een schiereiland aan het Stuwmeer, waar we in eenvoudige huisjes met bedden en klamboes zullen overnachten. In de avond hebben we dan eerst nog de avondmaaltijd en kunnen we genieten van een prachtige sterrenhemel.

Dag 2 :

U wordt midden in de natuur wakker door het gebrul van de brulapen en niet te vergeten het gefluit van de verschillende vogelsoorten. Tussen 06.00 en 06.30 uur kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst. Na het ontbijt kunt u vissen, zwemmen en/of relaxen. Op eigen gelegenheid kunt u kayakken of kanoën op het stuwmeer. Na de lunch vertrekken we richting Paramaribo waar we rond 18.00 uur terug zullen zijn.

  • Hengelen op zoek naar de grootste Tucunari (Peacock bass)
  • Kano-tocht op het stuwmeer
  • Tropisch regenwoud met een hoge biodiversiteit
  • Avontuurlijke jungle trails
  • Idyllische watervallen
  • Unieke en verbluffende uitzichtpunten over het gebergte en het stuwmeer
  • Dieren zoals 350 vogelsoorten, 8 aapsoorten, herten, konijnen, luiaarden, bosvarkens, tapirs en kikkers

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=g7fvm5SjqPQ[/embedyt]

Van €160
/ Adult
nl_NLNederlands