Blanche Marie – Apoera 4-daagse

4 dagen

Hangmatten: €350

Bedden: €375

Overview

Deze 4 daagse tour voert u met 4-wheel drive terrein auto’s, door een ongerept stukje regenwoud naar een van Surinames mooiste en grootste watervallen. Verder staat er ook een bezoek aan het inheemse dorp Apoera op het programma, alsook een bezoek aan de spoorlijn. De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuid-westen van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud. Alle ingrediënten van het amazone regenwoud zijn er te vinden, waaronder de 8 surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten. Verschillende mooie wandelpaden leiden o.a. naar de Eldorado- en de van Edenval.

Dag 1 :

U wordt s’morgens op uw verblijfadres afgehaald. De tour begint dan met een rit richting Zanderij; Onderweg wordt gestopt, indien gewenst, voor het maken van foto’s en het nuttigen van broodjes en drankjes. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren ziet, zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten: papagaaien, ara’s, trompetvogels, powisies (de vogel, waarmee men vroeger goud smokkelde), etc. Na Zanderij, passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek gekoppeld aan een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject, die ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar de Blanche Marievallen.Na aankomst, wordt de omgeving verkend; u kunt dan eventueel ook zwemmen en daarna volgt de avondmaaltijd.

Dag 2 :

Het ontbijt is van 8 tot 9 uur am; daarna gaan we via een bospad naar de watervallen. Onderweg wordt er een uiteenzetting gegeven over de flora en fauna en kunt u de snelle stroomversnellingen van de rivier aanschouwen. Bij de vallen kunt u op sommige plaatsen eronder zitten en genieten van het naar beneden vallende bronwater en u verbazen, net zoals zovele toeristen voor u, waar komt al dat water toch vandaan. Ook zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een overheerlijke massage. Om 1 uur, in de middag, gaan we terug naar de lodge voor de lunch.De middag brengen we door bij de El Dorado vallen, waar er ook gelegenheid is om te vissen.

Dag 3 :

Na het ontbijt vertrekken wij richting Apoera. Na installatie in onze lodge maken wij een sightseeing tour in Apoera stad. In de middag wordt de spoorlijn van “ergens naar nergens” bezocht, daarna vervolgen wij onze weg naar de indianen dorpen: kleine Kwamalasemoetoe en Washabo, waar we een dorpswandeling maken, alwaar u kennis kunt maken met de cultuur van de Trio’s en Arowakken, twee verschillende indianen stammen; tevens kunnen daar souvenirs gekocht worden. s’Avonds, na de avondmaaltijd, een gezellig samenzijn.

Dag 4 :

Na het ontbijt vertrekken wij voor de terugreis naar Paramaribo.

Inbegrepen

  • Transport
  • Gids
  • Accommodatie
  • Alle maaltijden
  • Non alcoholisch drank
  • Fruit & snacks

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kQ0FnjNXALY[/embedyt]

Van €375
/ Adult
nl_NLNederlands