All of Suriname Tour (21 dagen)

Prijs: euro 1970,- (double room)

Vertrek: elke dag van de week

Dag 1:
Aankomst Suriname

Dag 2:
City tour Paramaribo
De city tour neemt u mee langs de meest prominente historische locaties van het stadscentrum. U brengt een bezoek aan Fort Zeelandia, de Kathedraal en de Synagoge. U gaat gezellig winkelen op de Centrale Markt en bij Souvenirwinkel Readytex. De historische binnenstad is het oudste gedeelte van het centrum van Paramaribo en maakt deel uit van het ressort Centrum. Vanwege de overwegend in hout opgetrokken gebouwen uit de koloniale tijd staat de binnenstad bekend als “De Houten Stad”.
Sinds juli 2002 staat de historische binnenstad op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO.

Dag 3 – 11
Raleighvallen/ Voltzberg – Blanche Marie – Avanavero – Nickerie (9dagen)
Raleighvallen ligt aan de boven Coppename rivier, in het Centraal Surinaamse Natuur Reservaat. Het is 1,6 miljoen hectare groot en is tevens onderdeel van het Unesco Wereld Erfgoed. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste activiteit hier is het beklimmen van de Voltzberg. De actieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men na de inspannende en leerrijke tochten kan afkoelen. De indrukwekkende Blanche Marie watervallen ligt op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoog bos, de mooiste soort tropisch regenwoud. Vanuit Blanche Marie rijden wij door naar Avanavero, één van de mooiste plekken in Suriname, waarna wij een korte wandeling maken naar de unieke Avanaverovallen. Ook staat op het programma een bezoek aan de historische rotstekeningen gemaakt door de Inheemsen. Hierna vervolgen wij de reis naar Apoera. Na de lunch maken we een kort sightseeing in de dorpen en vervolgens per boot richting Nieuw- Nickerie.
De tour naar het district Nickerie, ook wel de rijstschuur van Suriname genoemd, heeft u op het lijf geschreven. Eenmaal in Nickerie kunt u verder ook genieten van Bigi Pan, een schitterend moerasachtig natuurreservaat.

Dag 12
Vrije dag

Dag 13 – 17
Brownsberg – Ston Island – Jaw Jaw (5dagen)
Vanuit het natuurpark Brownsberg op het Mazaroniplateau, heeft u een prachtig uitzicht over het stuwmeer. Daarna volgt een wandeling naar de Leo- en /of Irenevallen. Een wandeling door de mooie natuur waar u interessante flora en fauna zult zien. De volgende dag reizen we af naar Ston- Island waar wij ook zullen overnachten. Een vaartocht op het stuwmeer, vissen, zwemmen of kajakken hoort er ook bij. Hierna gaan wij verder naar het Saramaccaans Marrondorp Jaw Jaw, die ligt in het hart van Suriname aan de Boven Suriname rivier bij de Jaw Jaw stroomversnelling, welke wordt omringd door prachtig mooi oerwoud. Het toeristenkamp genaamd Jamaica ligt aan de rand van het dorp bij de mooie Jaw Jaw stroomversnelling, een genot voor de waterliefhebbers.
Liggen en zwemmen in de heerlijke stroomversnelling in harmonie met het tropisch regenwoud is een niet te omschrijven ervaring. Deze tour is uniek in zijn soort aangezien u in het dorp verblijft waardoor er sprake is van intensief contact met de lokale bevolking.

Dag 18
Vrije dag

Dag 19 – 20
Galibi (2dagen)
Galibi is een natuurreservaat van 4000ha dat ligt bij de monding van de Marowijne rivier dicht bij de Atlantische Oceaan en grenst aan Frans-Guyana. Galibi staat bekend om de zeeschildpadden die jaarlijks hun eieren op de stranden leggen. Galibi vindt zijn charme in de combinatie van ongerepte natuur van de zeestranden en de Caraïben indianen cultuur in de dorpen Christiaankondre en Langamankondre. De gasten accommodatie is gelegen in het indianen dorp Christiaankondre en tijdens de rondwandelingen wordt er kennisgemaakt met de cultuur van deze zachtaardige trotse bewoners. Het legstrand van Galibi is op een na het grootste legstrand van reuzenschildpadden in de wereld. Het legseizoen is vanaf februari t/m eind augustus.

Dag 21
Vertrek

Aantal nachten in Paramaribo: 7

Inclusief:

  • 20x ontbijt
  • 16x lunch
  • 13x diner

Exclusief:

  • 4x lunch
  • 7x diner
  • vliegreis naar Suriname
nl_NLNederlands