Suriname Premium Tour (18 dagen)

Prijs: euro 1520,- (double room)

Vertrek: elke dag van de week

Dag 1:
Aankomst Suriname

Dag 2:
City tour Paramaribo
De city tour neemt u mee langs de meest prominente historische locaties van het stadscentrum. U brengt een bezoek aan Fort Zeelandia, de Kathedraal en de Synagoge. U gaat gezellig winkelen op de Centrale Markt en bij Souvenirwinkel Readytex. De historische binnenstad is het oudste gedeelte van het centrum van Paramaribo en maakt deel uit van het ressort Centrum. Vanwege de overwegend in hout opgetrokken gebouwen uit de koloniale tijd staat de binnenstad bekend als “De Houten Stad”.
Sinds juli 2002 staat de historische binnenstad op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO.

Dag 3 – 6
Brownsberg – Ston Island – Jaw Jaw (4dagen)
Vanuit het natuurpark Brownsberg op het Mazaroniplateau, heeft u een prachtig uitzicht over het stuwmeer. Daarna volgt een wandeling naar de Leo- en /of Irenevallen. Een wandeling door de mooie natuur waar u interessante flora en fauna zult zien. In de namiddag reizen we af naar Ston- Island waar wij zullen overnachten. Een vaartocht op het stuwmeer, vissen, zwemmen of kajakken hoort er ook bij. Hierna gaan wij verder naar het Saramaccaans Marrondorp Jaw Jaw, die ligt in het hart van Suriname aan de Boven Suriname rivier bij de Jaw Jaw stroomversnelling, welke wordt omringd door prachtig mooi oerwoud. Het toeristenkamp genaamd Jamaica ligt aan de rand van het dorp bij de mooie Jaw Jaw stroomversnelling, een genot voor de waterliefhebbers. Liggen en zwemmen in de heerlijke stroomversnelling in harmonie met het tropisch regenwoud is een niet te omschrijven ervaring. Deze tour is uniek in zijn soort aangezien u in het dorp verblijft waardoor er sprake is van intensief contact met de lokale bevolking.

Dag 7
Vrije dag

Dag 8 – 11
Raleighvallen/ Voltzberg (4dagen)
Raleighvallen/ Voltzberg ligt in het Centraal Surinaamse Natuur Reservaat. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste activiteit hier is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men na de inspannende en leerrijke tocht kan afkoelen. Wandelingen in de nacht voor het spotten van dieren staan ook op het programma. Deze plek staat ook bekend om de unieke verschijning van de Cock of the Rock(Rotshaan) en is bij vogelaars over de hele wereld bekend.

Dag 12
Vrije dag

Dag 13 – 15
Galibi (3dagen)
Galibi is een natuurreservaat van 4000ha dat ligt bij de monding van de Marowijne rivier dicht bij de Atlantische Oceaan en grenst aan Frans-Guyana. Galibi staat bekend om de zeeschildpadden die jaarlijks hun eieren op de stranden leggen. Galibi vindt zijn charme in de combinatie van ongerepte natuur van de zeestranden en de Caraïben indianen cultuur in de dorpen Christiaankondre en Langamankondre. De gasten accommodatie is gelegen in het indianen dorp Christiaankondre en tijdens de rondwandelingen wordt er kennisgemaakt met de cultuur van deze zachtaardige trotse bewoners. Het legstrand van Galibi is op een na het grootste legstrand van reuzenschildpadden in de wereld. Het legseizoen is vanaf februari t/m eind augustus.

Dag 16 – 17
Nickerie – Bigipan (2dagen)
Bent u een vogelliefhebber en houdt u van open landschappen, prachtige rijstvelden en historie? Dan is de tour naar het district Nickerie, ook wel de rijstschuur van Suriname genoemd, u op het lijf geschreven. Eenmaal in Nickerie, kunt u genieten van Bigi Pan, een schitterend moerasachtig natuurreservaat.

Dag 18:
Vertrek

Aantal nachten in Paramaribo: 8

Inclusief:

  • 17x ontbijt
  • 13x lunch
  • 9x diner

Exclusief:

  • 4x lunch
  • 8x diner
  • vliegreis naar Suriname
nl_NLNederlands