Suriname De Luxe Tour (18 dagen)

Prijs: euro 1760,- (double room)

Vertrek: elke dag van de week

Dag 1:
Aankomst Suriname

Dag 2:
City tour Paramaribo
De city tour neemt u mee langs de meest prominente historische locaties van het stadscentrum. U brengt een bezoek aan Fort Zeelandia, de Kathedraal en de Synagoge. U gaat gezellig winkelen op de Centrale Markt en bij Souvenirwinkel Readytex. De historische binnenstad is het oudste gedeelte van het centrum van Paramaribo en maakt deel uit van het ressort Centrum. Vanwege de overwegend in hout opgetrokken gebouwen uit de koloniale tijd staat de binnenstad bekend als “De Houten Stad”.
Sinds juli 2002 staat de historische binnenstad op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO.

Dag 3 – 6
Danpaati (4dagen)
Danpaati betekent “eiland aan het dorpje Dan”. Het toeristenoord Danpaati draagt een gezondheidszorgproject in het binnenland van Suriname. Met de opbrengst van de lodge wordt de gezondheidszorg in 12 dorpen onderhouden. De lokale bevolking is nauw betrokken bij de activiteiten en de ontwikkeling van de programma’s van Danpaati River Lodge. Bezoek aan het dorp Dan met uitgebreide uitleg over de cultuur en leefgewoonten van de Saramaccaners, natuurwandeling met uitleg over (medicinale) planten & bomen, kanovaren en de kaaimannen tocht zit in het programma.

Dag 6 – 7
Berg & Dal (2dagen)
Gaan de oever van de Surinamerivier, te midden van een prachtig tropisch landschap, biedt Bergendal Eco & Cultural River Resort in Suriname haar gasten ontelbare mogelijkheden op het gebied van ontspanning, avontuur en luxueuze verwennerij. Natuur, cultuur en historie maken deel uit van elke activiteit en elk avontuur in en rondom het Bergendal Eco & Cultural River Resort, en bezielen dan ook elke gast van bijzondere waardering en groot respect voor het waardevol erfgoed van het gebied.

Dag 8
Vrije dag

Dag 9 – 11
Galibi (3dagen)
Galibi is een natuurreservaat van 4000ha dat ligt bij de monding van de Marowijne rivier dicht bij de Atlantische Oceaan en grenst aan Frans-Guyana. Galibi staat bekend om de zeeschildpadden die jaarlijks hun eieren op de stranden leggen. Galibi vindt zijn charme in de combinatie van ongerepte natuur van de zeestranden en de Caraïben indianen cultuur in de dorpen Christiaankondre en Langamankondre. De gasten accommodatie is gelegen in het indianen dorp Christiaankondre en tijdens de rondwandelingen wordt er kennisgemaakt met de cultuur van deze zachtaardige trotse bewoners. Het legstrand van Galibi is op een na het grootste legstrand van reuzenschildpadden in de wereld. Het legseizoen is vanaf februari t/m eind augustus.

Dag 12 – 15
Raleighvallen/ Voltzberg (4dagen)
Raleighvallen/ Voltzberg ligt in het Centraal Surinaamse Natuur Reservaat. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste activiteit hier is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men na de inspannende en leerrijke tocht kan afkoelen. Wandelingen in de nacht voor het spotten van dieren staan ook op het programma. Deze plek staat ook bekend om de unieke verschijning van de Cock of the Rock(Rotshaan) en is bij vogelaars over de hele wereld bekend.

Dag 16
Vrije dag

Dag 17
Commewijne boottour + dolfijnen
We vertrekken vanuit Leonsberg/ Marine Trap om de dolfijnen te spotten in de omgeving bij de samenvloeiing van de Commewijne en Surinamerivier.
Hierna varen wij richting Fort Nieuw Amsterdam om de openlucht museum te Fort Nieuw Amsterdam te bezoeken. Dit fort dateert uit de 17de eeuw en heeft een zeer rijke (historische) geschiedenis. Na de rondleiding varen wij naar plantage Rust en Werk. Afhankelijk van het getij varen wij in de kreek van Rust en Werk en brengen wij een bezoek aan deze prachtige plantage.
Daarna varen wij naar de gerestaureerde plantage Frederiksdorp waar de lunch zal worden opgediend. Ook hier krijgen de gasten een rondleiding.

Dag 18
Vertrek

Aantal nachten in Paramaribo: 8

Inclusief:

  • 17x ontbijt
  • 13x lunch
  • 9x diner

Exclusief:

  • 4x lunch
  • 8x diner
  • vliegreis naar Suriname
nl_NLNederlands