Suriname Compact (14 dagen)

Prijs: euro 1180,- (double room)

Vertrek: elke dag vvan de week

Dag 1:
Aankomst Suriname

Dag 2:
City tour Paramaribo
De city tour neemt u mee langs de meest prominente historische locaties van het stadscentrum. U brengt een bezoek aan Fort Zeelandia, de Kathedraal en de Synagoge. U gaat gezellig winkelen op de Centrale Markt en bij Souvenirwinkel Readytex. De historische binnenstad is het oudste gedeelte van het centrum van Paramaribo en maakt deel uit van het ressort Centrum. Vanwege de overwegend in hout opgetrokken gebouwen uit de koloniale tijd staat de binnenstad bekend als “De Houten Stad”.
Sinds juli 2002 staat de historische binnenstad op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO.

Dag 3:
Commewijne boottour + dolfijnen
We vertrekken vanuit Leonsberg/ Marine Trap om de dolfijnen te spotten in de omgeving bij de samenvloeiing van de Commewijne en Surinamerivier.

Hierna varen wij richting Fort Nieuw Amsterdam om de openlucht museum te Fort Nieuw Amsterdam te bezoeken. Dit fort dateert uit de 17de eeuw en heeft een zeer rijke (historische) geschiedenis. Na de rondleiding varen wij naar plantage Rust en Werk. Afhankelijk van het getij varen wij in de kreek van Rust en Werk en brengen wij een bezoek aan deze prachtige plantage.

Daarna varen wij naar de gerestaureerde plantage Frederiksdorp waar de lunch zal worden opgediend. Ook hier krijgt u een rondleiding.

Dag 4 – 7:
Raleighvallen/ Voltzberg (4dagen)
Raleighvallen/ Voltzberg ligt in het Centraal Surinaamse Natuur Reservaat. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste activiteit hier is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men na de inspannende en leerrijke tocht kan afkoelen. Wandelingen in de nacht voor het spotten van dieren staan ook op het programma. Deze plek staat ook bekend om de unieke verschijning van de Cock of the Rock(Rotshaan) en is bij vogelaars over de hele wereld bekend.

Dag 8:
Vrije dag

Dag 9 – 10:
Brownsberg – Ston Island (2dagen)
Met de bus vertrekt u vanaf Paramaribo naar Brownsberg. Vanuit het natuurpark Brownsberg op het Mazaroniplateau, heeft u een prachtig uitzicht over het stuwmeer. Daarna volgt een wandeling naar de Leo- en /of Irenevallen. Een wandeling door de mooie natuur waar u interessante flora en fauna zult zien onderweg naar de heerlijke verfrissende watervallen. In de namiddag reizen we af naar Stone- Island waar wij zullen overnachten.
Een vaartocht op het stuwmeer, vissen, zwemmen of kajakken hoort er ook bij.

Dag 11 – 12:
Galibi (2dagen)
Galibi is een natuurreservaat van 4000ha dat ligt bij de monding van de Marowijne rivier dicht bij de Atlantische Oceaan en grenst aan Frans-Guyana. Galibi staat bekend om de zeeschildpadden die jaarlijks hun eieren op de stranden leggen. Galibi vindt zijn charme in de combinatie van ongerepte natuur van de zeestranden en de Caraïben indianen cultuur in de dorpen Christiaankondre en Langamankondre. De gasten accommodatie is gelegen in het indianen dorp Christiaankondre en tijdens de rondwandelingen wordt er kennisgemaakt met de cultuur van deze zachtaardige trotse bewoners. Het legstrand van Galibi is op een na het grootste legstrand van reuzenschildpadden in de wereld. Het legseizoen is vanaf februari t/m eind augustus.

Dag 13:
Vrije dag

Dag 14:
Vertrek

Aantal nachten in Paramaribo: 8

Inclusief:

  • 13x ontbijt
  • 9x lunch
  • 5x diner

Exclusief:

  • 4x lunch
  • 8x diner
  • vliegreis naar Suriname
nl_NLNederlands