Overbridge – recreatie oord

Midden in het ongerepte oerwoud van Zuid-Amerika, aan de oever van de Suriname rivier ligt Overbridge River Resort. Een paradijselijk recreatieoord dat doet denken aan een Caribisch beach resort maar dan omringd door het haast mysterieuze en ondoordringbare Amazone oerwoud met woudreuzen, lianen, palmen en de alles overschaduwende majestueuze kankantrie’s. Hier bent u in de pure ongerepte wildernis waar de rust en stilte alleen nog wordt onderbroken door het gezang van de vogels, het kwaken van de kikkers en soms het gebrul van apen.

Overbridge River Resort bevindt zich op nog maar een uur rijden van Paramaribo. U rijdt dan over een goed onderhouden laterietweg die slingert tussen heuvels en moerassen, omringd door het dichte tropische bos waar de ochtendnevel nog lang blijft hangen. Bij het naderen ziet U zo nu en dan een verschrikt hert, konijn, een bosvarken dat wegstuift of een kolonie slingerapen die de weg kruist. In de zwampen vindt u vissen als Krobia’s, Pataka’s en Sriba’s en in de rivier vindt U de toekoenari , de koebie en de snoek of de trapoen. Voor de veiligheid van onze gasten is het zwemgedeelte afgeschermd door netten.

Accomodatie:
LUXURY CABANA’S – Wilt u optimaal genieten op Overbridge River Resort? Reserveer dan een van onze comfortabele cabana’s. Hier kunt u midden in de jungle op zeer gerieflijke manier overnachten. Alle cabana’s zijn voorzien van airco, modern sanitair, stromend warm en koud water, een koelkast, magnetron en koffiezetapparaat, twee bedden van 130 cm breed, een zitje en een prachtige veranda met uitzicht over de kreek, het woud en de Surinamerivier Room service is mogelijk. Er zijn verschillende typen cabana:

  • Large cabana – De grote cabana heeft 4 bedden en kan 6 mensen accomoderen.
  • De kleine cabana – De kleine cabana heeft 2 bedden en kan 4 personen accomoderen.

Voeding:
In ons Beach Restaurant worden dagelijks heerlijke en gevarieerde gerechten geserveerd. Typisch Surinaamse gerechten zoals bruine bonen met rijst, tjiem tjiem kip, bami of saoto soep. Maar ook barbecue kip, steak of spareribs. Op verzoek kunnen ook andere internationale gerechten worden bereid. Voor tussendoor hebben we diverse snacks, waaronder saté en loempia. En natuurlijk zijn ook frisdrank, sap en alcoholische dranken verkrijgbaar. Als u overnacht in een cabana, is roomservice mogelijk.

Activiteiten:

  • STRAND: Overbridge River Resort beschikt over een breed zandstrand aan de Surinamerivier. Op het strand hebben we een beach volleybalveld aangelegd, met voldoende speelruimte. Verder zijn er speeltoestellen voor kinderen, en is er een mini-voetbalveld.
  • WATERSPORT: Onze gezellige pier met overkapping is bedoeld voor de watersporters. Hier kunt u uw boot te water laten of aanmeren. Voor de veiligheid van de gasten is het zwemgedeelte bij het strand afgeschermd door netten. Getrainde life guards houden de zwemmers nauwlettend in het oog.
  • OP STAP: Bent u een natuurliefhebber, dan kunt u in het tropische woud op stap. Wie minder avontuurlijk is aangelegd, kan wandelen in ons fraaie bospark met zitjes. En als u een boottocht of excursie wilt maken, kunt u met een van onze tourboten mee. Afspraken daarvoor kunnen ter plaatse worden gemaakt.
  • RELAXEN: Relaxen kan op het strand, in de traditioneel gebouwde hutten die bedekt zijn met bladeren van de tasipalm. Deze tasihutten zijn ingericht met zitbanken en tafels. U kunt ook met hangmatten in de hut overnachten. Op het terrein zijn nette sanitaire voorzieningen en kleedkamers.
  • COMFORT: Wilt u meer comfort, dan kunt u kiezen voor een van onze stijlvolle cabana’s, voorzien van gemakken als airco en koud en warm water. Meer informatie over de soorten cabana’s vindt u hier.
  • RESTAURANT In het Beach Restaurant worden dagelijks verrukkelijke Surinaamse en internationale gerechten geserveerd. Ook diverse snacks en dranken zijn hier verkrijgbaar.
  • ZAKELIJK Voor het houden van teambuilding activiteiten, workshops of vergaderingen is een uitermate geschikte faciliteit aanwezig. De comfortabele airconditioned vergaderruimte kan 60 personen herbergen. Ons restaurant kan de catering verzorgen.
nl_NLNederlands